Cultuur ontdekken in de late uurtjes. Foto's: René Bakker.
Cultuur ontdekken in de late uurtjes. Foto's: René Bakker.

Dromen, durven, doen! tijdens tweede Nacht van de Kunst

Cultuur 159 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteren beleefde Spijkenisse/Nissewaard z'n tweede Nacht van de Kunst. Op initiatief van de speciaal voor dit evenement gevormde werkgroep, openden vier culturele instellingen in het centrum van de stad hun deuren, om bezoekers te laten genieten van dans, muziek, literatuur, theater en beeldende kunst.

Escape room
Cultuurliefhebbers konden terecht in Galerie RAR, bibliotheek De Boekenberg, het Centrum voor de Kunsten en in theater De Stoep. Wethouder Martijn Hamerslag verrichtte in de bibliotheek samen met Janine Yperlaan van CvdK en Koos Verkerk van RAR de opening, doormiddel van het spelen van het uit Amerika overgewaaide 'escape room' spel. In Galerie RAR waren dichters, columnisten, verhalenvertellers en muziek te horen. In het theater kon worden geluisterd naar onder andere het Ferrero Piano Trio,  djembe en een saxofoon kwartet.

Luisteren, kijken en zelf doen
Omdat vorig jaar het 'open podium', de jaarlijkse presentatieavond van cursisten van het Centrum voor de Kunst in theater De Stoep, vanwege de verhuizing naar het nieuwe gebouw niet door kon gaan, werd besloten de presentaties in het eigen gebouw te houden. Daarbij werd bedacht en getracht de presentaties uit te breiden naar alle kunstdisciplines en interactief te maken. De eerste editie vorig jaar was direct al een daverend succes, zodat besloten werd ook dit jaar weer een Nacht van de Kunst te organiseren. De vele bezoekers werden aangespoord om mee te doen en de verschillende 'kunsten' uit te proberen. Niet alleen de cursisten van CvdK lieten zien en horen wat zij het afgelopen seizoen geleerd hadden, maar ook kon worden gekeken en geluisterd naar optredens van diverse professionele creatieve talenten. Het thema van dit jaar was 'dromen, durven doen!' In het theater vond aan het einde van het evenement de Afterparty plaats.    

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant