4Beat brengtr percussie uit de hele wereld. Foto: PR.
4Beat brengtr percussie uit de hele wereld. Foto: PR.

Spijkenisse Festival verrassend anders

Cultuur 158 keer gelezen

Spijkenisse - Op 21, 22 en 23 augustus staat het Spijkenisse Festival op een terrein aan de Elementenweg. Deze locatie vraagt om een andere invulling dan de locatie langs de Schenkelweg, waar het festival de afgelopen jaren heeft gestaan.

Op de oude locatie vormde het theater niet alleen een geluidsbarrière, maar het deed ook dienst als kleedruimte. Vanwege de woningbouw is de gemeente op zoek gegaan naar een andere locatie. Dit jaar kan het festival dus plaatsvinden achter Reinis, maar ook daar komen op termijn woningen te staan. Terug dus naar het centrum, maar in welke vorm daar wordt nog steeds over gedacht. In het centrum zijn vier pleinen, maar als het festival op die manier verspreid wordt, houdt dat in dat er vier terreinen afgezet moeten worden en dat er ook bij alle vier de terreinen bewaking moet zijn. Die kostenpost drukt op het budget voor de artiesten.

Dit jaar speelt dat nog niet. Weliswaar moet het terrein afgezet worden, er liggen immers geen sloten omheen, maar daar is een oplossing voor gevonden. Er is slechts één overdekt podium, waarop de optredens plaatsvinden. Althans op vrijdag en zaterdag. Naast de Local Heroes op vrijdag, staan op zaterdagavond Niels Geusebroek en The Beatles Revival op het programma. Op zondag is het traditiegetrouw familiedag met veel straattheater zoals De Vliegende gek, de duikboot van Kapitein Kosto of het naai-atelier waar je je t-shirt kunt laten vermaken tot een kunstwerk. Het Musicalorkest trapt 's middags muzikaal af, 4Beat brengt percussie uit de hele wereld naar Spijkenisse en het Broken Brass Ensemble brengt een mix van hiphop, balkan, funk, fanfare en meer. In de avond is het geniet van Tangarine en de Roots Rivers met Giovanca. Geen betere afsluiting van het festival dan de Redemption Song en Could You Be Loved.

Een groot voordeel van de nieuwe locatie is dat er ruim 5000 mensen op kunnen. De kans dat de poorten op een gegeven moment dichtgaan is dus minder groot dan op de vorige locatie. De organisatie hoopt om die reden dit jaar rond de 18.500 festival bezoekers te trekken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant