Het nieuwe seizoen brengt 190 voorstellingen, dus voor jong en oud is er altijd wel iets te vinden.
Het nieuwe seizoen brengt 190 voorstellingen, dus voor jong en oud is er altijd wel iets te vinden.

Grote namen en onbekend talent in De Stoep

Cultuur 150 keer gelezen

Spijkenisse - Vrijdag presenteerde Theater De Stoep het programma voor het nieuwe theaterseizoen. Grote, bekende namen, maar ook onbekend talent zullen op het podium staan.

Wethouder Hamerslag nam de eerste brochure in ontvangst. Op 19 mei wordt de brochure voor het nieuwe seizoen huis-aan-huis bezorgd, maar hieronder alvast een voorproefje.

Cultureel seizoen
Op zaterdag 5 september wordt het culturele seizoen geopend in De Stoep met een culturele informatiemarkt. Ook zijn er rondleidingen en diverse activiteiten. Tussen 12.00 en 17.00 uur is het theater voor iedereen gratis toegankelijk.

Open Monumentendag
De eerste voorstellingen in het nieuwe seizoen zijn twee voorstellingen van Stemmen uit Spijkenisse, een onderdeel van Open Monumentendag. Deze voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

Oude bekenden
Het Groot Niet Te Vermijden is een vaste gast in het theater. Dit keer met de try-out van Shave, Rattle and Roll. De maand voorafgaand aan de voorstelling zijn de leden van Het Groot Niet Te Vermijden in De Stoep druk bezig met het in elkaar zetten van de voorstelling. Dat deden ze al in het oude theater en de traditie zetten ze voort. Aan het publiek om te laten horen of ze de voorstelling leuk vinden of niet. In dat laatste geval kan er nog iets veranderd worden, het is immers een try-out.

Grote namen
Op het programma naast oude bekenden die het theater altijd trouw zijn gebleven, zoals Rapalje, Pater Moeskroen, Hans Liberg en Dolf Jansen, ook grote namen als Herman van Veen, Paul de Leeuw, Karin Bloemen, Tineke Schouten en Frans Bauer, artiesten die veel publiek trekken en daarom een grote zaal nodig hebben.

Opera en ballet
Afgelopen seizoen heeft het publiek kennis kunnen maken met opera in Theater De Stoep. Ook in het nieuwe seizoen komt de Staatsopera van Tatarstan weer naar Spijkenisse. Dit keer met Il Trovatore. Vanuit de Oekraïne komt het Oekraiëns Staats Opera en Ballet Theater met Het Zwanenmeer. In het nieuwe seizoen voor het eerst ook een groot orkest. Op 16 april brengt Sinfonia Rotterdam, het kamerorkest van Rotterdam, Mozart meesterwerken op het podium.

Jong beginnen
Cultuur bijbrengen begint al vroeg, dus ook in het komende seizoen zijn er weer baby-concerten. Het prentenboekjes festival brengt toneel voor peuters en kleuters en voor de oudere kinderen zijn er ook volop voorstellingen. Wat te denken van Ernst, Bobbie en de rest en uiteraard komt ook Theater Terra weer langs. Voor de oudere jeugd en jongeren is er vijf keer op vrijdagavond Noisez, met in het voorprogramma lokaal talent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant