Madonna gebiedsverbod | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: stock

Madonna gebiedsverbod

  •   210 keer gelezen   Column

Was het maar een grap, maar het is geen grap.  

PVV Gemeenteraadslid Maurice Meeuwissen heeft deze week middels een motie gepleit voor een 'Madonna gebiedsverbod' tijdens het songfestival in Rotterdam. Omdat Madonna dit jaar met een Palestijnse vlag op het podium in Tel Aviv vals stond te provoceren, is ze volgens Meeuwissen in potentie een groot risico voor de openbare orde in Rotterdam, waarin het antisemitisme toeneemt. Althans, volgens Maurice dan.  

Nou, nou, wat een ongelooflijk dichtgetimmerde onderbouwing is dat zeg!

Maurice is dezelfde man die vorig jaar pleitte een hek om Rotterdam te zetten vanwege het toenemend aantal migranten die via onze containers binnenkomen. Lekker SMART dom ballonnetje was dat zeg! Als gemeenteraadslid strijkt onze Maurice ongeveer € 2400,- per maand op. Dit houdt in dat andere zichzelf respecterende gemeenteraadsleden voor eenzelfde bruto maandtarief op moeten komen draven voor dit soort onbenullige voorstellen.

Stel je voor; kom je als collega-gemeenteraadslid thuis en moet je vertellen dat je tegen een 'Madonna gebiedsverbod' hebt moeten stemmen. Wie gelooft dat thuis? Je vertelde altijd vol trots dat je een serieuze (bij)baan had!

Wat verwacht je hier bij Ahoy Maurice? Dat heel Rotterdam-Zuid uitloopt om te gaan rellen? Hooligans? Molotovcocktails? Charges van de Mobiele Eenheid? Een bomaanslag? Overigens, weet jij al meer dan de rest van Nederland? Dat het songfestival naar Rotterdam komt? Vertel!  

Ik begin langzamerhand medelijden te krijgen met Geert Wilders. Dit soort rare figuren doet zo'n partij de das toch om? Ik zal nu niet opsommen welke PVV lunatics in het verleden rare acties hebben ondernomen, want dat vind ik een beetje goedkoop scoren tegen die partij, maar ik kan me voorstellen dat Geert dit geen bijster intelligente motie heeft gevonden. Of hij heeft zelf een inschattingsfoutje gemaakt. Kan ook.

Een Rotterdam gebiedsverbod voor Maurice zou een prima motie zijn. Zo niet, dan hoop ik dat ie een volgende keer wel van meerwaarde kan zijn voor de stad, want dat is zijn taak. Een publiciteit stuntje is prima, maar dit was slecht.

Heel slecht.

J.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>