Afbeelding
Foto: JK

Speelfilms?

Column 594 keer gelezen

Kijk, dat de Nederlandse dames 2de van de wereld met voetbal zijn geworden is natuurlijk belangrijker dan geen eerste worden, ze deden het toch maar even! Ik vind trouwens dat de dames uit de VS meer geluk dan wijsheid bezaten en vooral de scheidsrechters op hun hand hadden, zou Trump daar meer van weten?
Amerikaanse filmmaatschappijen gaan zoveel mogelijk het roken in speelfilms terugdringen, dat is vanwege de volksgezondheid, want het kan jongeren aanzetten om het na te gaan doen. Dus je ziet straks alleen nog moordenaars, beulen, slechteriken en schietende bandieten mensen neer knuppelen zonder peukje in hun smoel, netjes toch? Stel je voor dat mensen nu stoppen met roken omdat het in de film niet stoer is, dan ga je toch andere dingen nadoen? Schieten en martelen mag nog wel, dus er is genoeg om het kopieergedrag in stand te houden…. Beetje de hypocriete gedachtegang lijkt mij, zou Trump dat ook weten?
Maar ik had het over voetbal, damesvoetbal wel te verstaan, vaak leuker om naar te kijken dan naar mannenvoetbal. En wat geweldig dat ook onze koning met een paar van zijn kinderen in het stadion meekeken, dat is pas een echt en leuk staatshoofd. Trump was er niet, zijn regeringsboeing had vast een defect in de software of waren zijn centen op? Maar misschien was het wel verstandig, want tussen al die juichende en schreeuwende supporters zou zo'n blaakkaak niet eens opvallen. Het is nu weer afgelopen met het voetbal, we zien alleen nog fietsers bergen op en af gaan en zo nu en dan een F1 de berm in vliegen, niks leuks aan. Maar ach, over een maand of 6 kunnen we misschien weer schaatsen, ik doe dit jaar niet mee met de Alvestêdetocht, want mijn hoge noren zijn half opgevreten door de muizen. Maar wat geeft het, ik doe toch liever aan denksport, je wordt er niet moe van maar wel slimmer. Al denkt mijn vrouw daar heel anders over geloof ik.

Reacties: jan@komawa.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant