Botlekbug | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: stock

Botlekbug

  •   171 keer gelezen   Column

Ik kan natuurlijk schrijven over de meest recente storing aan de nieuwe Botlekbrug, maar de meest recente storing is ten tijde van het verschijnen van dit stuk niet meer recent. Of ik kan schrijven over de vorige storing van de nieuwe Botlekbrug. Maar ik kan ook schrijven over die storing daarvoor. En wat ook leuk is om over te schrijven is die storing aan de nieuwe Botlekbrug die daarvoor weer plaatshad.

Gebeurt er dan niets anders in onze gestoorde regio?

Jawel. We hadden de koudste Dodenherdenking ooit. En Maaike kan weer genieten van haar tuin dankzij maatschappelijk betrokken ondernemers. En 28 mei staken werknemers van de Nederlandse Spoorwegen én het stadsvervoer voor een beter pensioen.

Dat laatst verontrust mij. Niet dat beter pensioen, maar die staking!

Een staking in het Openbaar Vervoer? Dat is de hel op aarde! Althans, de hel op aarde in onze regio. Niet als je in het Groningse Delfzijl woont. Daar gaan de Zeesluizen altijd open en dicht als je op het  knopje drukt. Of in Friesland. Daar ontketent zeilend Nederland een guerrilla als de bruggen storing hebben.

Genoeg bruggen die het doen, alleen woont daar bijna niemand.

En wij wonen niet daar, maar hier. Wij wonen in de agglomeratie Rotterdam met 1,2 miljoen inwoners. En rijden auto. En vaak over die ene brug. Die brug die het zou moeten doen, maar faalt.

Die staking in het Openbaar Vervoer wordt daarom rampzalig.

Je weet dat die Botlekbrug storing krijgt. Weer één of ander bugje in het computersysteem. Je weet dat je daar straks in kuddes aaneengeregen voor die vervloekte nieuwe Botlekbrug staat te wachten omdat storing 13.493 een feit is. Je weet dat het snelweghel wordt.

Dinsdag 28 mei 2019. Zet die datum met caps Lock 72 in je agenda.

Een dag om je ziek te melden. Of om thuis te werken. Of om verlof op te nemen. Let op: laat je deze dag niet foppen door die bugbrug. Dit wordt de dag dat de snelweghel mede mogelijk gemaakt gaat worden door die geavanceerde moderne nieuwe Botlekbrug. Die vele malen beter scoort dan die ouwe Botlekbrug. Als het gaat om storingen.

Rijkswaterstaat gaat echt een brug te ver. Wie grijpt nou een keer in?

J.    


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>