Geert Flyer Wilders | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: stock

Geert Flyer Wilders

  •   333 keer gelezen   Column

Geert Wilders komt morgenmiddag weer eens een keer flyeren in Spijkenisse.

Ik vraag mij af welke beloften er nu weer in de flyers te lezen zijn en stel daarbij gelijk maar even de vraag wat de PVV in dik 13 jaar politiek concreet bereikt heeft? Als u als PVV-fan nu al nattigheid voelt en afhaakt; het antwoord op deze vraag vindt u iets voor het einde van deze column.

Het probleem bij de PVV is, kort samengevat, dat je vóór of tegen bent. En dan met name vóór of tegen de Islam. Een middenweg lijkt onmogelijk. Té extremistisch voor mij, dus ik ben geen fan.

Dat ik geen fan ben wil niet zeggen dat ik alles van Geert & Co haat. Sterker, ik kan genieten van zijn Nederlandstalige vocabulaire. Altijd een weerwoord, originele uitspraken en prachtige volzinnen waar andere politici een puntje aan kunnen zuigen. De mannen van Denk bijvoorbeeld.

Ik waardeer Geert ook om zijn out of the box ideeën die hij brengt alsof het volstrekt normale ideeën zijn. In wezen zijn deze ideeën waanzinnig slecht, onuitvoerbaar of verwarrend: de kopvoddentaks leek een 1 april grap, het Oost-Europeanen meldpunt was onuitvoerbaar omdat er niet genoeg spionnen konden worden ingezet om naar Geert te bellen als er een man met een dikke snor, bleke gelaatskleur en Gall & Gall tas over straat liep. Verwarrend was het 'meldpunt overlast gevende asielzoekers', waarmee de PVV suggereerde dat er in hun optiek ook 'niet-overlast gevende asielzoekers bestonden'.

Nóg leuker was de lekke screening van de PVV. Hero Brinkman die niet op een promilletje meer of minder keek, Erik Lucassen die in brievenbussen zeek, Géza Hegedüsen die voor 1 dag lijsttrekker was, maar nét iets te extreem voor de PVV bleek te zijn en Dion Graus die over losse handjes bleek te beschikken.

Die laatste PVV-er heeft als enige van de partij concreet wel iets bereikt: de invoering van de dierenpolitie.

Ik hoop dat Geert deze keer nu eens constructieve, steekhoudende en uitvoerbare alternatieven in zijn flyers aandraagt en reken op minder verdeeldheid, minder haatzaaiing en minder vooroordelen in zijn programma.

Benieuwd of Geert en de PVV anno 2019 wél in staat zijn 'even normaal te doen'! 

J.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>