Afbeelding
Foto: Bas van der Wel

Echt beginnen

Column 477 keer gelezen

Mensen ontmoeten, de stad leren kennen, maar ook nieuwe (en oude) collega's ontmoeten en wennen aan de gewoontes van de gemeente. Dat is in het kort hoe mijn ambtstermijn in Nissewaard is begonnen. Tijdens de installatie als burgemeester van Nissewaard, zei ik al dat ik zoveel mogelijk mensen wil ontmoeten. Tijdens de receptie heb ik heel veel mensen ontmoet en ik zie ernaar uit om ze beter te leren kennen. Wat een mooi geschenk om op deze manier als burgemeester te mogen starten. Nieuwe gezichten, maar ook bekenden uit den Haag waren op de receptie aanwezig. Dank voor de vele felicitaties en geschenken die ik mocht ontvangen.

Ik wil in Nissewaard burgemeester zijn voor iedere inwoner van deze mooie gemeente. Want mooi is ze zeker. Een korte kennismaking met de stad Spijkenisse en de kernen Hekelingen, Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek, Simonshaven, Zuidland en Biert heeft dat wel bewezen. Een prachtige gemeente met heel veel groen en erg aardige inwoners. Zoals gezegd wil ik zoveel mogelijk mensen ontmoeten. Mijn deur staat ook voor u open. Op deze plaats zal ik u meenemen in wat ik zoal doe en regelmatig een column schrijven. Dank daarvoor aan Groot Nissewaard, die mijn verzoek om dit mogelijk te maken onmiddellijk en zonder aarzeling hebben omarmd. De kennismaking met de gemeente voelt in ieder geval als een warm bad. Dat warme bad was ook het geval tijdens het bezoek aan het echtpaar de Zeeuw, die afgelopen week 60 jaar waren getrouwd. Zes weken na de trouwerij werd het kersverse echtpaar van elkaar gescheiden voor maar liefst 15 maanden. Het zal je maar gebeuren, desondanks zijn ze nu 60 jaar later nog altijd bij elkaar. Chapeau!

De eerste kennismaking met de gemeente smaakt wat mij betreft naar meer. Ik ben met ontzettend veel plezier aan deze job begonnen. Ik heb er zin in!

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant