Afbeelding
Foto: stock

Nashville-verklaring

Column 483 keer gelezen

Je hebt gevoelige onderwerpen en je hebt overgevoelige onderwerpen.

Na lang wikken en wegen heb ik besloten te schrijven over de Nashville-verklaring. Mijn persoonlijke Nashville-verklaring, wel te verstaan. Gezien de gevoeligheid over dit onderwerp en de ongezouten zwartmakende reacties tussen hard botsende kampen op sociale media, zal ik me aan de feiten en cijfers houden. Wat ik schrijf is dus de waarheid. Niet mijn waarheid, maar dé waarheid. Ik hoop niet dat die waarheid iemand beledigt, want waardeoordelen vliegen deze week al teveel over en weer.

Ik verklaar hierbij het volgende over Nashville.

Nashville is een universiteitsstad in de staat Tennessee met bijna 600.000 inwoners. Ongeveer een kwart van de inwoners komt oorspronkelijk uit Afrika en een relatief klein deel van de bevolking bestaat uit latino's en Aziaten. Verder heeft Nashville een grote Koerdische gemeenschap.

De bijnaam van Nashville is 'Music City'. Nashville staat vooral bekend om haar countrymuziek. Niemand minder dan 'the man in black' himself, Johnny Cash, woonde van 1966 tot aan zijn dood in 2003 in de stad. Uitleggen wie deze man was, doet te kort aan de man en aan Nashville. Doe ik dus niet. Uit Nashville komt nóg meer goeds; Miley Cyrus is er geboren. Voor de oudere lezers; zoek even het nummer 'Wrecking ball' op Youtube en geniet van een blote Miley schommelend op een sloopkogel. In haar jongere jaren was zij overigens de eerste Hannah Montana, velen van ons wel bekend.  

De grootste sportclubs van Nashville zijn de American Football club 'Tenessee Titans' en de ijshockeyclub 'Nashville predators'. De stad heeft verder mooie theaters, telt een variëteit aan restaurants en (muziek)barretjes en is op het gebied van kunst en cultuur gezegend met vele musea.

Kort samengevat; Nashville is een bijzondere bruisende stad. Vrij toegankelijk voor iedereen van elke kleur van de regenboog. Luister nog even naar 'The battle of Nashville' van good old Johnny, proef de stad en boek dat ticket naar Nashville!  

Tot zover mijn persoonlijke Nashville-verklaring.

J.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant