Zorgeloos nieuwjaar! | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: stock

Zorgeloos nieuwjaar!

  •   60 keer gelezen   Column

Blij dat die decembermaand er op zit!

Ik kan niet meer. Ik knal uit mijn hemd, trui en broek. Dat ik in december ben aangekomen is een understatement. Ik heb de plaatselijke Plus helemaal leeg zitten vreten en ben ronduit dik.

Tijd voor goede voornemens?  Nee, absoluut niet. En wel hierom.

In de laatste week van december belde ik met diverse ziektekosten verzekeraars. Doel was oriënteren of ik kon besparen op mijn verzekering. Meermalen werd mij gevraagd of ik wist of ik aankomend jaar naar het ziekenhuis moest, dit om zo het beste de hoogte van mijn eigen risico in te schatten.

Hoe kan ik daar nou antwoord op geven? Misschien ga ik wel dood in 2019!

Ik  vind dat die verzekeraars teveel macht, geld en kapsones hebben. 'Klantje J.' heeft niets in te brengen. En dus heb ik besloten het dit jaar eens over een andere boeg te gooien. Niks gezond eten en leven! Die verzekeraars zullen hoge tol moeten betalen voor hun arrogante monopolyhouding.

Dus eet ik deze eerste week van januari afgeprijsde vette oliebollen waarvan het vet van je kin druipt. Verder eet ik dit jaar twee keer per week bij grillroom 'Turksema', drie keer per week bij snackbar 'Vetbek' en twee keer per week bij pizzeria 'Don Corleone'.

De schokbrekers van mijn middenklasser zullen wensen dat ze bougies waren geweest. Ik vreet het hele jaar gewoon alles op wat ik tegen kom. Verzekeraars vallen mij af, maar ik val niet af, en zeker mezelf niet.

Mark Rutte heeft alle Nederlanders beloofd er financieel op vooruit te gaan, dus hou ik zogenaamd ook nog eens geld over. De belofte van die sigaar uit eigen doos heeft mij op het idee gebracht dit schijnextraatje om te zetten in tabak, in 2019 ga ik stevig roken. Pakje zware shag per dag en een paar Cubaanse rakkers moet genoeg zijn voor het oplopen van gezondheidsklachten en ziekenhuisopname terwijl ik mijn eigen risico er allang doorheen heb gejast.

In your face verzekeraars!

Slecht eten, kettingroken en een slechte conditie zijn voor mij dus dé ingrediënten voor een succesvol rancuneus 2019.

Ik wens u allen, in tegenstelling tot mijzelf, wél een zorgeloos en liefdevol nieuwjaar toe.

J.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>