We Gaan Ze Brengen

Column 507 keer gelezen

Vorige week vertrok de actiegroep 'We Gaan Ze Halen' met auto's en een oude stadsbus naar Griekenland om 150 vluchtelingen te halen. Goed om vluchtelingen aandacht te geven, respect daarvoor, maar natuurlijk wel een volstrekt kansloze actie.

Maar wel inspirerend. Ik heb de actiegroep 'We Gaan Ze Brengen' opgericht.  

Het idee is irritante Bekende Nederlanders uit te zetten. Begin januari vertrekt harmonicabus lijn 666 met onbekende desolate bestemming waarvan zeker is dat de kans op terugkeer van passagiers uitgesloten is. Begin januari al, want deze types kunnen hier niet langer blijven.

Showbizzdrama's Lil' Kleine, Johan Derksen en Emile Ratelband hebben hun 'one way' tickets ontvangen. Lil' Kleine omdat hij een overgewaardeerde B-artiest is die vieze lederen stretchbroeken draagt, een net-niet-snorretje heeft en zicht gedraagt als een patser. Hij belooft deelnemers van 'The Voice' een beroemd artiestenbestaan terwijl  ie dat niet kan waarmaken en is een belabberde coach die niet eens weet wat het woord 'feedback' betekent, want dat is Engels. Johan Derksen heeft een structureel kwetsende grote bek, gedraagt zich als übermensch en vindt dat ook nog eens normaal. Emile Ratelband is wellicht de meest kinderachtige BN-er van allemaal. Naar de rechter gaan omdat hij jonger wil zijn dan ie is. In zijn gedrag is dat gelukt; wát een baby is de man.

Politici Thierry Baudet, Geert Wilders en Tunahan Kuzu hebben ook een stoeltje in mijn bus. Baudet stelt tot diep in de nacht onzinnige vragen in de Kamer en ageert tegen de elite terwijl hij zelf elite is. Wilders presteert het in 12 jaar politiek nagenoeg niets concreets te hebben bereikt en van Kuzu van DENK vraag ik me regelmatig af of hij wel in staat is zélf te denken. Of doet 'Ankara' dat voor hem?

Het zijn zomaar wat namen die in mijn 'We Gaan Ze Brengen' bus zitten. Ik weet zeker dat ik die grote harmonicabus vol krijg met meer irritante BN-ers. Met hulp van u. Er is nog plek, maar wees er snel bij; ze kunnen niet vroeg genoeg weg zijn.  

Nieuwe aanmeldingen van irritante BN-ers die u wilt laten uitzetten kunt u sturen naar de redactie.

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant