Afbeelding
Foto: JK

Tosti

Column 267 keer gelezen

De propjes kunnen uit de oren, de honden weer naar buiten en de straatvegers aan de koffie, de jaarwisseling is voorbij.
Allen een heel goed 2019 gewenst en maak er een fantastisch jaar van!
Ik heb er nu 71 meegemaakt en het went nooit, telkens die oliebollen en appelflappen met poedersuiker en proosten met ranja of borrel. Voor mij gewoon een 'frisje', want ik drink al meer dan een jaar geen alcohol meer, daarvoor trouwens ook al met mate.
Een nieuw jaar met nieuwe kansen, zoals elk jaar gaan we er weer iets moois van maken, zodat we aan het eind van het jaar weer kunnen zeggen dat we het komende jaar het allemaal beter gaan doen, wat grappig eigenlijk.
Hoe dit jaar gaat worden weten we niet, er is nog weer een keur aan verboden bijgekomen, een beetje zoals: 'Alles kan maar niks mag'.
In Italië is dat al vele jaren anders, daar geldt: 'Niks mag maar alles kan'.
Wat zou beter zijn?
Elk jaar komt er ook weer een jaar bij qua leeftijd, ik ben in februari weer de klos, weer een jaar ouder, maar ook wijzer uiteraard! Toch verander je wel, ooit klom ik 26 jaar lang over binten en kabels op de 28 verdieping van gebouwen, als je zou vallen had je wel de troost dat je geen pijn meer voelt. Als liftmonteur had je nergens angst voor, geen hoogtevrees en je ging steeds gemakkelijker om met gevaar, wat niet goed was natuurlijk.
Het merkwaardige en tevens grappige is dat ik tegenwoordig een enorme angst heb voor hoogte, het keukentrapje vind ik al levensgevaarlijk. Raar dat een mens zomaar kan veranderen, zeker op dit punt. Maar ja, ik at ook nooit buitenlands eten, ik had liever een boterham met gekleurde hagelslag. Nu eet ik me gek aan bami met veel sambal en loempia's, uitsmijters met kurkuma en pittige saus, het kan me niet heet genoeg zijn. Maar af en toe nog wel een tosti met kaas en ham. Maar tomaat en komkommer zijn voor mij nog steeds veevoer gebleven.

Reacties: jan@komawa.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant