Afbeelding
Foto: JK

Batterijen

Column 290 keer gelezen

Zo, dat zit er weer op, de Kerstdagen zijn voorbij en we maken ons op voor de jaarwisseling, zo gaat dat elk jaar.
Dat er een steeds kleinere groep is die nog weet wat de Kerstdagen betekenen en waar ze door ontstaan zijn is triest, maar goed, je kunt verjaardagen kennelijk ook vieren zonder dat je weet wie er jarig is, al is dat wel een beetje hypocriet.
Maar we gaan nu de jaarwisseling vieren met het traditionele vuurwerk, om de kwade geesten te verdrijven, die ook niemand heeft gezien, maar het vuurwerk om ze bang te maken steken de meeste mensen nog wel aan. En hoe meer vuurwerk er wordt afgestoken, hoe meer de regering er van overtuigd is dat er kennelijk genoeg centen onder de bevolking is, dus kunnen de lasten best wel omhoog. Maar ja, wat kun je er aan doen? Door je in gele hesjes te verpakken kom je niet ver, oorlogen zijn nooit beëindigd door geweld maar altijd door gesprekken, dialogen en gezond verstand. We moeten allemaal aan de elektrische auto, elektrisch koken en stoken, weg met de kolen en gas, maar gelukkig hebben we nog olie, dus kunnen we nog plastic, medicijnen, elektronica (mobieltjes), riool- en elektrabuizen maken en aanleggen, net als talrijke andere dingen, maar dat zijn er teveel om op te noemen. Ik vraag me wel af hoe vliegtuigen en straaljagers kunnen vliegen zonder benzinemotor en of een militaire tank wel kan tuffen op een paar Duracell batterijen. En dan heb ik het nog niet eens over raketten die miljoenen liters fossiele brandstof nodig hebben om naar de Maan te vliegen.
We hebben de aarde leeggeroofd, straks is hij uitgeblust en kaal, alleen de insecten kunnen nog een poosje leven, maar dan is het op. We kunnen het tij nog keren, maar dan moeten we wel even goed na gaan denken bij wat we doen en laten.
Maar ondanks dat wens ik u toch alvast een prachtig Nieuwjaar, met de juiste inzet volgen er nog meer, hoop ik

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant