Gitzwarte Piet | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: stock

Gitzwarte Piet

  •   397 keer gelezen   Column

Het was erop of eronder. Het werd erop. Of eronder, voor als je in het verkeerde kamp zit.

De rechter heeft beslist dat de landelijke intocht van Sinterklaas morgen door mag gaan. Wie heeft ooit kunnen bevroeden dat dit kinderfeest nog eens voor het gerecht zou komen? En vooral op basis van een argument dat zich alleen maar in een paar hoofden van onze bevolking afspeelt? 

Ik niet.

Ik kan maar niet begrijpen dat een zwartkijker als Rogier Meijerink met zo'n jeuknaamstichting 'Majority Perspective' bestaansrecht heeft in ons land. Als je tradities als dodenherdenking en het Sinterklaasfeest om zeep wilt helpen door iedereen voor racist uit te maken, spreek ik van een niet-gepaste en dus niet-gewenste organisatie. De naam 'Minority Perspective' lijkt mij beter op zijn plaats. 

Deze club doet mij denken aan de in 2012 verboden pedopartij 'Martijn'. Kan ik niets aan doen, maar die club van Rogier geeft mij hetzelfde gevoel. Dat gevoel van walging. Verschil met die niet-gewenste pedopartij van toen is dat hun voorzitter Ad van den Berg wél van kinderen hield en Rogier Meijerink gezien zijn idealen blijkbaar niet.

Goed, ik ben geen fan van deze man en zijn mede-zuigende gekkies, lijkt mij duidelijk. Maar ondertussen hebben die zwartkijkers mij wél geradicaliseerd. Komt omdat die hele Zwarte Piet discussie mij mijn strot uitkomt. Uit ergernis ben ik daarom weer voor 100% old skool Zwarte Piet. Zwart. En alhoewel zwart geen kleur is, wil ik best wel een beetje kleur bekennen.  

Zwarte Piet moet dus zwart zijn. Niet een beetje zwart, maar gitzwart. Zwarte Piet moet geen rode lippen hebben, maar vuurrode dikke volle botox lippen. Zwarte Piet moet niet dom zijn, maar oliedom. Zwarte Piet moet niet met een accentje praten, maar met een onverstaanbaar zwaar aangezet accent. Zwarte Piet moet geen oorknopjes dragen, maar enorme gouden oorbellen.

En laat de Sint maar eens met zijn zweep over die luie knechten gaan! En 6 december moet die stoomboot met dat gespuis per enkeltje terug naar de suiker-, koffie- en katoenplantages. Niks asiel en niks pardon voor kleine zwarte Pietjes. Lang leve de VOC-mentaliteit!  

Verdorie Rogier, je hebt de racist in mij wakker gemaakt. Als meer dan de helft van mijn landgenoten net zo geradicaliseerd zijn als ik, vind ik dat je een goed argument hebt om naar de rechter te stappen jongen!

Voor nu zeg ik: terug naar je stinkhol!

J.

J.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>