Lieve Mona | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: stock

Lieve Mona

  •   84 keer gelezen   Column

Ik weet dat je lang geleden bent gestopt met je probleemrubriek in roddelblad Story. En tóch schrijf ik je.

Ik heb namelijk last van gewetenswroeging. Het gaat me te snel. Je voortvarendheid, hoe goedbedoeld, voelt bij nader inzien niet goed voor mij.

Meermalen per week word ik ongevraagd gebeld door volhardende belcolporteurs. Abonnementje hier, loterijtje daar of een aantrekkelijk financieel dealtje om U tegen te zeggen. Al die jaren heb ik me laten overrompelen, kon ik geen 'nee' zeggen en bleek het bel-me-niet-register niet waterdicht te zijn.   

En nu grijp jij eindelijk in Mona Keijzer.

Jarenlang was het mijn droom dat ongevraagde telefonische verkoop verboden zou worden, maar nu het zover is twijfel ik. En als Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat kan ik me voorstellen dat jouw economische hart ook een beetje is geschrokken van je eigen voortvarendheid.

Waar ik mee zit, en jij ook mee zou moeten zitten, zijn al die banen die hierdoor op de tocht komen te staan.

Bij nader inzien denk ik dat een verbod op telefonische verkoop tóch niet de juiste oplossing is, Mona. Het kan anders. En dus heb ik in de loop der jaren een eigen tactiek ontwikkeld om deze telefoontjes op een vreedzame en prettige manier af te handelen.

Stel; je wordt gebeld door zo'n telefonische verkoper. Realiseer dan dat dit iemand is die daarmee een gezin onderhoudt of een studie bekostigt. Deze wetenschap smelt grimmigheid snel om in wederzijds begrip.  

Vervolgens is het zaak het gesprek te voeren. Drie antwoordtips op veel gestelde vragen:

1. 'Wilt u dan geen geld besparen?'

'Nee, ik heb zoveel geld dat ik niet weet waar ik het naartoe moet brengen'.

2. 'Leest u dan geen krant?'

'Nee, ik werk fulltime, heb jonge kinderen, een vrouw en een hond.

3. 'Wilt u dan niet gezonder leven?'

'Nee, dan leef ik langer en dat kost de Staat teveel geld.'

Bovenstaande aanpak leidt vaak tot korte, gezellige en amusante gesprekjes. Soms eigenlijk best leuk na een dag hard werken!

Dus lieve Mona,

Erger je niet, zoek naar creatieve, positieve alternatieven en verbied deze tak van sport alsjeblieft niet. Bij nader inzien is dat tekort door de bocht en het kost simpelweg teveel banen. Én teveel onverwachtse gezellige amusante gesprekjes.  

J.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>