Afbeelding
Foto: JK

Verpreutsing

Column 635 keer gelezen

Naturistencamping Natukreek in Zwartewaal gaat sluiten, de caravans moeten weg en het is afgelopen met natuurlijk genieten van de natuur.
Tja, iedereen kreeg ooit in z'n blootje talrijke mensen over zich heen om te bekijken of je een jongetje of meisje dan wel iets anders was. Wat in de wieg kon kan later niet meer, eigenlijk bezopen toch? Ik kan me niet herinneren ooit een zwembroek te hebben gehad, ook voor mij is recreëren en zwemmen iets waar je geen lorren aan je lijf bij wil hebben.
Door de terugloop, zegt men, moet deze camping dicht. Het kan best dat er minder animo is om naakt te recreëren, want bloot recreatie verdwijnt waar het mobieltje verschijnt. Lag je 'vroeger' heerlijk aan het strand of aan het Brielsemeer te zonnen dan keek niemand daar van op. Maar toen kwamen de gluurders zogenaamd 'bellend' het terrein op, dat bellen kon je wel vergeten want het cameraknopje had meer hun belangstelling. Triest maar waar, we 'verpreutsen' dankzij de cameraatjes in mobieltjes. De stranden lagen vol met topless dames en heren, soms met een wel heel klein stukje textiel nabij de schaamstreek. Dat durft men niet meer, want overal liggen camera's op de loer en voor je het weet ben je de grote trekpleister op sociaalmedia, al dan niet met een balkje voor de edele delen. Waar is de seksuele vrijheid gebleven waar wij ouwe nozems en hippies zo voor geknokt hebben? Loop je daar in je lange jaeger onderbroek te paraderen op Hoek van Holland of elders in het land, want stel je voor dat ze je anders de maat nemen! Jammer dat we ook hiermee al achteruit gaan, wanneer moeten we ons gezicht gaan verbergen om te voorkomen dat je in beeld komt terwijl je staat te barbecueën, je kunt zomaar betrokken raken bij een milieudelict omdat je op gas kookt. Het wordt eng, heel eng, tijd dat we weer eens gaan leven, weg met die mobieltjes en terug naar de PTT-T65!


Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant