Afbeelding
Foto: stock

Seks

Column 430 keer gelezen

Deze column gaat over verkiezingen, vandaar de titel 'Seks'. Heb ik in ieder geval uw interesse gewekt tot aan de tweede alinea.   

In Rotterdam zijn we gezegend met twee verkiezingen én een referendum over de sleepwet waarbij je de Overheid toestemming geeft ongelimiteerd heimelijk te hacken. Tot in een sauna bijvoorbeeld.

Maar goed, die verkiezingen, daar gaat het mij nu dus om. Verkiezingen vind ik amusant. Kandidaten vind ik soms een beetje eng, mysterieus en triest.

Van de 400.000 onbekende regiotoppers ken ik maar één man. Dat is die man met vuurwerkbril, priemende haviksogen en stippeltjesstropdas. Joost mag weten hoe de man heet, maar als ik bij de groenteboer of slager sta kijkt die enge gluiperd me altijd van voor en achter aan. En dan maakt het niet uit of ik in Rotterdam, Spijkenisse of Pernis ben, zijn portret hangt overal. Mysterieus vind ik de broederschapspartij die bestaat uit twee mannen, waarvan ieder met een andere achternaam. Broeders? Hoe zit dat? Verder vind ik het triest dat de partij 'Jezus Leeft' één kandidaat heeft waarmee eens temeer duidelijk wordt gemaakt hoezeer burgers hun geloof in de politiek zijn kwijtgeraakt.  

Wat ik amusant vind aan de kandidaten is de persoonlijke en 'welgemeende' aandacht van volslagen onbekende regionale heldere lichten die ineens op vrijwillige basis met de gewone sterveling een dagdeel op stap willen. Om de maatschappij te proeven, verbinding te maken en om gewoon eens een keer met zo'n Henk en Ingrid te praten. Je ziet deze 'local heroes' nooit, maar nu zie je ze overal allerhande klusjes opknappen en lieve zalvende woordknuffels uitdelen op straat. Zó bereikbaar, zó gewoon en zó nuttig!

Politici die doen alsof ze betrokken zijn, sympathie bezitten en oprechte interesse tonen. Ik ben toch niet naïef? En tóch geniet ik van alle verkiezingsamusement en vind ik dit een mooie tijd. Ik hou gewoon van poppenkast, van amusement. Heerlijk!

Vanaf 22 maart moeten we alles weer zelf opknappen. Laat daarom nu nog even snel je park schoonprikken, verenigingsgebouw verven en klusjes opknappen door deze tijdelijke vrijwilligers met een dubbele agenda.

Rest mij nog excuses te maken voor de misleidende titel die bijna net zo misleidend is als de onderwerpen van deze column: verkiezingen en politici.

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant