Afbeelding
Foto: logo

Hoofd koel, hart warm houden

Column 277 keer gelezen

Vorige week dinsdag vond er een politiek debat plaats in De Boekenberg. Onze elf lijsttrekkers kregen ieder de gelegenheid om hun verhaal helder, met overtuiging en zonder omhaal over de bühne te brengen. Dat is altijd weer leuk en een beetje spannend tegelijk. RTV Rijnmond en LINQ Media waren erbij aanwezig en deden er live verslag van.

Burgemeester Salet en ik mochten tijdens het voorprogramma de luisteraars vertellen over al het mooie wat Nissewaard te bieden heeft. Volgens de burgemeester is Nissewaard "een hele mooie plek met volop kansen". Het viel me weer eens op hoe onze burgemeester tijdens zo'n evenement handelt. Zonder aanzien des persoons hield ze met de vertegenwoordigers van de elf partijen met elk een kort praatje, gaf een hand en sloot niemand uit. Ik heb het er niet met haar over gehad, maar ze zal het ongetwijfeld met me eens zijn dat politiek vroeger een kunst was en er ruimte moet zijn voor het compromis. Het lijkt wel of we landelijk en mondiaal de essentie missen waarvoor de politiek is opgericht. Wat we op TV zien is vooral kwetsen en schofferen, maar om iets te bereiken moet je eigenlijk zorgen dat niemand voor het hoofd wordt gestoten. Het lijkt wel of we een zekere waardigheid hebben verloren. Soms worden de raarste dingen over iemand gezegd, zonder met die persoon echt contact te hebben gehad. Een goed politicus kiest voor een respectvolle benadering. En dat zag ik weer 'ns opnieuw terug bij onze burgemeester Salet. Ze ronde haar interview af met het advies om het hoofd koel en het hart warm te houden.

En wij? Wij mogen 21 maart kiezen wie we als vertegenwoordiger in de gemeenteraad willen terugzien. Ik weet het, de raad gaat niet over het ziekenhuis en ook niet over het Bernissegebied. De Spijkenisserbrug is van Rijkswaterstaat, de Hartelbrug van de Provincie en andere zaken weer van het Waterschap. Juist daarom hebben we mensen nodig met de stijl en leiderschapskwaliteiten als onze burgemeester, om anderen te kunnen overtuigen van de belangen van onze mooie gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant