Afbeelding
Foto: Jan Koopmans

Mispoes

Column 346 keer gelezen

Prachtig die Olympische spelen. Mooie prestaties werden er neergezet en ook heeft Nederland laten zien dat we meer hebben dan windmolens, klompen en pindakaas. Een keur aan stoere sporters, zowel dames als heren, of moet ik nou weer zeggen; mensen?
Er waren in ieder geval ook mooie mensen te zien, bij de opening maar ook tussendoor bij huldigingen etc.. Gelukkig doet Korea wat ze wil en stoort zich niet aan preutse meuten en laat de vrouwelijke en mannelijke schoonheden gewoon zien, zonder dat mensen die zich vervelen er tegen protesteren. In de tijd dat er nog Weespermopjes, negerzoenen, Jodenkoeken en Haagsehopjes bestonden, hadden we ook nog vrolijke Pitspoesen bij race-evenementen. Maar ja dat vond moeder overste te ordinair en werden ze voortaan Grid girls genoemd. En ja hoor, ook deze dames moeten weg want het is niet van deze tijd de fantastische mooie lijnen van het vrouwelijk schoon te tonen. Wellicht moeten ze een jutezak aantrekken? Wat is er nu mooier dan een mooie man of vrouw als extra blikvanger bij evenementen te laten optreden, zelf vinden ze het geweldig en het publiek noemt het fantastisch, op een paar na dan. Ik heb juist altijd de vrouw als iets prachtigs ervaren, een oogstrelende weelde, wat is daar mis mee? Sterker nog, een vrouw of man die door hun voorkomen nog een beetje extra kleur geeft aan een evenement heeft mijns inziens een top baantje waar ze fier op mogen zijn. Vrouwen doen er veel aan om aantrekkelijk te zijn, mannen overigens ook, waarom mag dat niet gezien worden? Door hun optredens in de Pitsstraat verlagen ze zich beslist niet, sterker nog ze worden door de kijkers op een voetstuk gezet, en terecht! Ik ren niet meer achter vrouwen aan, maar kijk wel graag naar ze.

Saudische vrouwen hoeven niet langer verplicht een lang traditioneel gewaad te dragen. Misschien kunnen ze die gewaden wel verkopen in het 'vrije' Westen?

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant