Afbeelding
Foto: logo
column

Zin in inspiratie op locatie?

do 19 okt 2017, 11:00 Column

Zaterdag 28 oktober wordt voor Voorne-Putten een bijzondere dag. Veel leuke bedrijven en instellingen bieden u dan namelijk een uniek kijkje achter de schermen. Van hotel, theater, museum, tot molen en camping. Of kiest u voor een tocht met een zeilschip over het Haringvliet?

U zou deze dag kunnen beginnen met een heerlijke kop koffie met appeltaart in Hotel Restaurant Blessing in Zuidland. Als er voldoende wind staat, dan zullen de wieken van Molen de Arend volop draaien. U kunt zien hoe het tarwe gemalen wordt en natuurlijk zijn er op de maalvloer diverse soorten meel te koop. In Spijkenisse kunt u bij streekomroep LINQ Media de studio bekijken en zien hoe programma's worden gemaakt. Carlton Oasis Hotel verzorgt rondleidingen. In De Boekenberg kunnen kinderen eventjes acrobaat zijn. Ook het team van theater De Stoep geeft u graag een rondleiding achter de schermen.

U zou ook voor een molentoer kunnen kiezen in de plaatsen Hellevoetsluis, Abbenbroek en Zuidland, om vervolgens bij Woondomein De Vierambachten van de lokale wijn te genieten. Of bent u meer in voor een potje minigolf bij Café Swins in Rockanje? Bij Badhotel Rockanje mag u een kijkje in de keuken nemen, genieten van proeverijtjes en kunt u de suites van het hotel bezichtigen. Citta Romano laat u graag een vakantiewoning zien. Het team van het bekende schip De Buffel vertelt u enthousiast over onze rijke geschiedenis. De geschiedenis van de tachtig jarige oorlog hoort u in Historisch Museum Den Briel. Een bezoek aan de eerste stenen vuurtoren van Nederland (Stenen Baak) aan het Brielse Meer is ook leuk. Of vaart u liever een stukje met een zeilschip op het Haringvliet? Dat kan met de Linquenda II. Bij Marina Cape Helius kunt u dan gelijk van alles te weten komen over de vaargebieden in de omgeving. Kortom: er is voor elk wat wils. Van Camping De Krabbeplaat tot De Koffieleut in Rockanje: het museum met heel veel koffiemolens en koffiepotten. Of ziet u liever hoe potten gebakken worden? Ook dat kan. Kijk op opvoorneputten.nl/kom-binnen. Veel inspiratie toegewenst!

Uit de krant