Afbeelding
Foto: stock

Teamontwikkeling

Column 241 keer gelezen

Soms krijg je van die 'zucht-mails'. Zo kreeg ik een paar weken geleden zo'n mail van mijn manager:

'Best team,
Hierbij nodig ik jullie uit voor een episch teamuitje. In samenwerking met de afdeling teamontwikkeling van het hoofdkantoor is een speciaal programma ontwikkeld met als doel alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. We gaan checken waar de bottlenecks op de unit liggen, hoe we beter commitment met elkaar kunnen bewerkstelligen en wat de beste strategie is om onze focus op de targets te kunnen houden. Ons DNA zal een boost krijgen en we zullen dit in een later stadium doorvertalen naar onze nieuwe mission-statement. Ik wil dat we naar aanleiding van deze teamontwikkeling dag piketpaaltjes gaan slaan, vervolgens doorpakken en daarbij een can-do mentaliteit laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat de op deze dag aangereikte samenwerking tools een kantelpunt zullen betekenen voor de teamsynergie en dat we onze toko daardoor nóg meer lean and mean zullen maken dan nu al het geval is.'
Met vriendelijke groet,
De manager

En nu zit ik in de koepelgevangenis in Breda. Dé escape room der escape rooms. Omdat het vandaag dus nationale dag van teamontwikkeling is en mijn moderne 'jeukjargontermen manager' een 'out of the box' uitje heeft bedacht. De bedoeling is dat ons team door samen te werken ontsnapt uit de koepel. Leuk weetje: tussen 1952 en 2010 wisten er slechts tien gedetineerden in het echt te ontsnappen. Nee, lekker hoopvol. Helemaal voor een kneuzenteam als wij.

Ik ontdek vandaag dat de helft van het team claustrofobisch is aangelegd, een vierde deel strategisch zo dom als het achtereind van een koe is en het overgebleven 'normale' deel van mijn team paniekaanvallen krijgt omdat de koepel van Breda zo doet denken aan de sfeer op ons eigen kantoor; bedrukt, bedompt en een beklemmende gevangenis. Niemand vindt er een zak aan.

Waarom nu weer een 'out of the box' idee? Ga nou toch eens gauw weg met die onzin! Een teamuitje moet niet al te ingewikkeld zijn. Niks pretenties, verwachtingen of nadenkwerk. Laten we het een keer anders doen. Terug naar vroeger. Gewoon met zijn allen naar de Chinees. Lekker volvreten, ouwehoeren en met zijn allen op tafels dansen.

Hebben jullie meegelezen managers?

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant