Afbeelding
Foto: stock

Nationale gevelzeik dag

Column 215 keer gelezen

Ik ben pissig. Principieel pissig. En niet alleen ik.  

Neem nou oma Van Putten. Koopt voor € 50,- bij de HEMA in Gouda, eet wat in het restaurant en bezoekt het toilet omdat haar kleindochter moet plassen. De toiletjuffrouw geeft aan dat het € 0,50 kost. Omdat oma maar € 0,35 bij zich heeft biedt ze dat aan, maar de toiletjuffrouw is onverbiddelijk; € 0,15 te weinig. Dan piest die kleuter maar in haar broek. Uitleg van de HEMA; 'we hebben het sanitair uitbesteed.'

En zoiets overkomt niet alleen deze oma. Nee, was dat maar waar. Ook ik heb deze toiletterreur onlangs aan den lijve ondervonden. Bij La Place in Bodegraven. Ik heb daar voor € 22,45 de kas gespekt en moest vervolgens € 0,70 betalen voor toiletbezoek. Op mijn vraag wat ze er zelf van vonden was het antwoord 'Dat hebben we uitbesteed meneer'.  

Dat uitbesteden. Wat vind ik dát een ongelooflijk pislauw zwak excuus!  

Alsof bedrijven als HEMA en La Plas met de handen in het haar zitten omdat ze er zelf voor hebben gekozen het sanitair uit te besteden. ZELF! En je er dan ook nog eens achter verschuilen met een 'sorry'.  

Wat nou excuses? Wat is dit voor gezeik? Ik wil geen excuses! Zorg er gewoon voor dat ik gratis kan toiletteren! Zijn de HEMA en La Plas niet in staat een toiletmuntje aan hun restaurantklanten te schenken? Tuurlijk wel, maar hier is gewoon sprake van onwil!

Ik weet dat de HEMA het best zwaar heeft. Snap ik, maar met een omzet van € 1,2 miljard in 2016 en het plan om dit jaar fors te investeren in nieuwe Duitse vestigingen kan er voor de restaurantgasten toch wel een gratis toiletbezoek van af? 

En die La Plas vind ik nóg kwalijker. Doorstartkind van dat gezellige Jumbo familiebedrijf uit Veghel. Miljoenen pompen in sportsponsoring en een winst van € 109 miljoen boeken over 2016, maar niet in staat zijn restaurantklanten gratis toiletbezoek aan te bieden. De Van Eerdjes zouden zich kapot moeten schamen!

Laat u zich uw pis, net als ik, óók niet lauw worden? Organiseer dan in uw eigen woonplaats een gevelzeik dag. Trotseer die wildplasboete en laat groepsgewijs gouden regenbogen kletteren tegen de ramen van uw plaatselijke niet-gratis-toilet-restaurant.

Tikkeltje opruiend protest misschien, maar we laten ons toch niet in de zeik nemen?

J.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant