Afbeelding
Foto: JK

Ver bed

Column 108 keer gelezen

Ooit schreef ik net zoveel komische als 'serieuze' columns, maar de laatste tijd is er meer getob in de wereld dan lachwekkende dingen. Maar mijn moeder zei altijd dat humor ze door de oorlog had gesleept, vaak is dat sterker dan ellende, dus waarom zou ik treuren? Natuurlijk gaat het met mij ook niet allemaal perfect, ik ben zo gezond als een vis op het droge, moet spaarpotten slopen om rond te komen, dagelijkse computer ellende, een auto die op instorten staat, mijn knutselschuurtje te koud om in te werken, pokken weer, de zon is pleitte, en bergen e-mail die ik nog moet beantwoorden, wat een toestanden allemaal! Maar ja, deze ellende is relatief vergeleken met de ellende bij sommige anderen, dus wat zeur ik nou toch? Ons dak lekt niet, we hebben te eten, we hebben zelfs tv en internet en niet te vergeten verwarming straks als het écht koud wordt.
Wij mensen praten vaak wel over de lastige dingen maar zelden over de mooie. Behalve als we de lastige dingen willen verdoezelen, zoals een actie voor de slachtoffers van een orkaan, dan hebben we het over de gezelligheid bij de actie in Hilversum, de mooie programma's en heel soms ook even over het lekke dak van de mensen heel veel verderop.
Tja, het is ver van ons bed allemaal, als het nou je buurman zou zijn, ja dan is het wel erg natuurlijk. Maar je moet ook blijven lachen, dus maak je er maar grapjes over, het is toch heel ver weg, je krijgt er vast geen commentaar over. Maar is het wel zo ver weg, kan ons niks gebeuren? Een wolkbreuk, een enorme storm en we staan tot onze middel in het water als het tegenzit. Maar blijven we dan ook lachen?
'Ver van mijn bed', een opmerking die je heel vaak hoort als argument je er niet mee te bemoeien. Maar toch gaan mensen massaal vaak met een vliegtuig naar een 'ver van mijn bed land' om vakantie te vieren, tenminste als ze daar de boel weer hebben hersteld.

reacties: jk@ hoogvliet.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant