Afbeelding

Mejanderen in Spijkenisse

Column 195 keer gelezen

Iedere week weer wordt er in Mejanderen in Spijkenisse met een fijne dosis kritiek op de Nederlandse samenleving en een nostalgisch sentiment over het eigen leven in Spijkenisse gekeken naar prangende levensvragen.

Wat zullen we eten? 
Een dagelijks terugkerende vraag. En alle kookprogramma's en –wedstrijden ten spijt; ik put daar niet altijd de nodige inspiratie uit. Ik vind ze meestal te ingewikkeld, je hebt er tig ingrediënten voor nodig en een hele batterij aan apparaten. Toch zal er elke dag weer een warme maaltijd op tafel moeten komen. Soms ga ik voor de routine, zoals woensdag gehaktdag, soms voel ik het als een uitdaging iets nieuws uit te proberen. Maar er zijn van die dagen! Dan heb ik geen flauw idee wat te koken. Uiteindelijk wordt het veelal een combi van wat er bij de groenteboer, slager of supermarkt in de aanbieding is. Maar vanaf nu hoef ik mijn hoofd niet meer te breken over wat ik ga koken. Het nieuwe televisie programma gaat mij 's morgens in een kwartier tijd laten zien wat ik dezelfde avond nog op tafel kan zetten. Volgens het tweetal gerenommeerde koks simpel en zonder ingewikkelde hulpmiddelen. Zonder al te veel liflafjes en dure ingrediënten. Gevarieerd, met seizoen producten en zo veel mogelijk uit eigen land. Van stamppot tot ovenschotels en wereldse gerechten. Ik laat me graag elke dag weer verrassen. Volgens mijn moeder is er niets nieuws onder de zon. Hetzelfde concept was in de jaren 60 al op de radio met de jingle 'Wat zullen we eten? Wie is de man die mij dat zeggen kan? De groenteman!' En ze haalt de handgeschreven recepten van toen uit de kast. Dan zie ik: september, de maand van de pompoenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant