Afbeelding
Foto: JK

Zand

Column 171 keer gelezen

Wat was het toch mooi weer de afgelopen dagen, de mussen, voor zover ik ze zie, vielen nog net niet van het dak of de tak. Veel mensen zochten de verkoeling van het strand aan de frisse Noordzee, wat kun je anders?
Enthousiast kropen vele gezinnen in hun keurig gewassen en gepoetste bolide om aan te sluiten in de kilometerslange file richting water. Normaal tuf je er op je gemakkie in een half uurtje heen, maar nu kon je rekenen op een reistijd van 2 tot 3 uren, maar ja dan heb je ook wat, zoals warme limonade en gepofte broodjes kaas, wat je voor onderweg had meegenomen. Halverwege hoorde menige bestuurder vanuit het koetswerk roepen; 'ik mot plasse!' Maar ja, dat kan niet want elke 10 seconden moet je weer 50 cm doorrijden, stoppen is er niet bij. Sommigen hadden geen airco en konden alvast onderweg in zwembroek gaan zitten, waar men dan wat later vanwege het zweten ook gerust in kon gaan zwemmen. En dan komt uiteindelijk het strand in zicht, gelukkig maar! Nog even een kwartier zwaar bepakt met stoelen en zonnescherm door het zand ploeteren, op weg naar een vierkante meter zand en eindelijk kan het recreëren beginnen. Na een paar uurtjes klooien met zonnepetjes en zoeken naar je kinderen, weggewaaide onderbroeken en handdoeken, kan de hele heenreis in omgekeerde volgorde worden ingezet. Wel met een aanvulling, de diverse verdwaalde zandkorrels tussen billen, borsten en andere lichaamsdelen maakten de reis nog spannender. Gelukkig kon men thuis weer op adem komen, want oost west is thuis best.
Dit zagen we in gedachte allemaal gebeuren, terwijl wij heerlijk in onze tuin in de open partytent zaten te genieten van fluitende merels, koolmeesjes en zwijgende vlinders. Dit alles onder het genot van een heerlijk gekoeld frisdrankje met mokkapunt. We hebben een tank benzine uitgespaard en geen last van zand of zeewier in de wasmachine. Zo, nu een ijsje pakken.

reacties: jk@ hoogvliet.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant