Afbeelding

Mijn dagen

Column 120 keer gelezen

Afgelopen zondag was het voor de zesde keer internationale dag van de sneeuw. De Fédération Internationale de Ski (FIS) spoort middels het uitroepen van deze dag iedereen aan de Volvo Station in te stappen en af te reizen naar, bij voorkeur, Zwitserland.

Leuk om de latten onder te binden, maar bij het zien van de prijzen smelt mijn enthousiasme als sneeuw voor de zon. Verzorgt de Fédération ook vakantiesubsidie?

Een beetje gefrustreerd door de oproep die ik financieel niet kan beantwoorden roep ik bij deze de jaarlijkse internationale dag van het onweer uit. Een dag waarop ik mijn onvrede mag uitspreken over wie of wat dan ook. Bijvoorbeeld over te hoge wintersportprijzen, te kleine politieke partijtjes die denken een punt te hebben en te grote ego's als Trump.

Ik heb de smaak te pakken en roep bij deze nog meer internationale dagen in het leven.

Op internationale dag van de bewolking blijf ik lekker een dag thuis van mijn werk en geef mijn laaghangende bewolking de ruimte. Mij ergeren aan die Nederlandse kwakkelwinter met haar vieze net-niet-sneeuw, snijdende wind en pap ijs. Heerlijk, zo'n ergerdag.

Ik besluit ook een internationale dag van de mist in het leven te roepen. Als deze samen valt met de internationale dag van de ijzel zit ik geramd. Ik verzet al mijn afspraken, ga mijn huis niet uit en bepaal mijn eigen agenda. Netflix, HBO en Spotify kijk en luister ik tot de laatste serie of muzieknoot. Na deze dag trekt mijn persoonlijke lagedrukgebied langzaam weg, helemaal nu ik weet dat de door mij in het leven geroepen internationale dag van de regen wordt opgevolgd door die van de zonneschijn.

Goed idee om overal een dag voor te bedenken. Ik geniet van de zonnestralen op mijn internationale dag van de zon, neurie vrolijke deuntjes en krijg er weer zin in. Ik dagdroom van blauwe luchten, kristalheldere sneeuw en warme zonnestralen op mijn huid en moet ineens weer denken aan die oproep van de Fédération Internationale de Ski. Spontaan besluit ik dit jaar mijn vakantie low-budget te plannen om te sparen voor wintersport 2018. Mijn Volvo Station geef ik dit jaar een oplapbeurt en ik schaf ski kleding en ski accessoires aan.

Volgend jaar ben ik onderdeel van de zevende internationale dag van de sneeuw. Zeker weten.

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant