Afbeelding

Beste wensen

Column 117 keer gelezen

In de eerste plaats alle kranten- en columnlezers een waanzinnig mooi Nieuwjaar, laten we er een top jaar van maken!
Er ging 63 miljoen euro de lucht in, dus de toenemende economie werpt zijn vruchten nu al af.
Wij liggen al wekenlang met z'n drieën over onze hond Floris, die bij elk illegaal afgestoken stuk vuurwerk als een juffershondje van 80 kilo lag te bibberen. Verder was het een nette overgang, slechts 13 miljoen schade, maar een paar gebouwbranden en slechts tientallen auto's in de fik en ook werden hulpverleners maar beperkt in hun nobele werk gehinderd. Er zijn steeds meer geluiden te horen van mensen die een landelijk referendum willen organiseren om consumentenvuurwerk definitief te gaan verbieden, misschien wel goed, dan kan er bijna 100 miljoen in de collectebus of een ander goed doel.
En nu wachten we op de winter, komt hij wel of niet? Ik wacht nog even met het oppoetsen van mijn Noren, want het is wederom onzeker of er een Alvestêdetocht komt. Lang geleden deed ene Alexander van Buren nog mee aan een tocht, later werd hij koning, dus is het best lucratief om op de schaats te gaan staan. Ik zie het helemaal voor me; Maxima steunend op een keukenstoel met Friese doorlopers en Alex er achter op Noren, de roddelbladen krijgen er vast een redactioneel orgasme van.
Maar ja, dan moet het wel gaan vriezen, die slootjes in Fryslân benne niet zomaar hard.
Toch heb ik meer zin in de lente, de ontspringende twijgjes en knoppen, de wapperende haren en luchtige kleding, een weelde op aarde. Ja ik ben dan natuurlijk wel een ouwe gek, want volgende maand ga ik weer een trapje hoger, dan hoor ik te gaan bingoën in de recreatiezaal als 70er, maar ik blijf toch liever thuis met mijn ruim 18 gevoel, al denkt mijn lijf daar soms anders over. Ik leef zoals ik wil en niet zoals het 'hoort'.
Oud ben je niet, je wordt oud gepraat.

Reacties: jk@ hoogvliet.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant