Afbeelding

Denk

Column 216 keer gelezen

Ze is als een konijn dat met kerst haar baasje vraagt wat ze gaan eten, als een Hell's angel die in de Saturah kantine klaagt over de kwaliteit van het bier of als een christen die in IS gebied bijbels aflevert. Ze heeft lef. Als een slak die de A4 tijdens de spits oversteekt, Jamai die Badr Hari uitdaagt om een potje te stoeien of een toerist die een stedentrip naar Bagdad boekt. Is het Angela Merkel? Nee.

Ze is als Ebru Umar die Erdogan op haar verjaardagsfeest uitnodigt, een stinkdier die de parfum afdeling van de Bijenkorf betreedt en een Feyenoord supporter die 'Hand in hand' staat te zingen tussen de harde kern van Ajakkes. Ze laat zich de pis niet lauw worden, bewandelt de smalle weg in plaats van de brede en is onverstoorbaar als een Frank de Boer. Is het Hillary Clinton? Nee.

Het is Sylvana Simons. Ze werd bekend als videojockey bij het prehistorische TMF, via tochtige tussenstations werd ze beter door Kwalitatief Uitermate Teleurstellende mediaprogramma's te presenteren en nu vindt ze het tijd om zelf ook eens te gaan nadenken. Dit wil ze doen bij de politieke partij 'DENK'. Eindelijk iemand die daad bij woord voegt en datgene doet waar wij Nederlanders de mond van vol hebben; ons recht op 'vrijheid van meningsuiting' in de praktijk brengen. Maar Sylvana wordt met de grond gelijk gemaakt. Waarom? Wat is concreet het probleem? Voldoet ze niet aan onze verwachting omdat ze zich tegen zwarte piet uitspreekt? Zijn we jaloers omdat zij wél het lef heeft om de politiek in te stappen? Dat zij A zegt en B wél doet?

Sylvana wordt in de voor haar speciaal opgerichte Facebook site 'Sylvana uitzwaaidag' met uitspraken van heldere lichten die te dom zijn om te kakken, zwart gemaakt. Hun 'argumenten' zijn dat ze tegen zwarte piet is, de Nederlandse cultuur afbreekt en dat ze 'gewoon' terug moet naar 'Zeuriname' omdat ze teveel klaagt. Een deel van deze hersenloze criticasters vindt dat ze de politiek niet in moet gaan omdat daarin al teveel mensen zonder verstand zitten. Kritiek leveren zonder steekhoudend te onderbouwen. Dát vind ik pas dom.

Ben ik het dan eens met de standpunten van Sylvana? Nee, dat ben ik niet. Ik ben wel voor een vrouw die haar eigen keuzes durft te maken, eerlijk voor haar mening durft uit te komen en daarin het debat durft aan te gaan.

Advies voor de argument loze Facebook criticasters: DENK!

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant