Afbeelding

Van Zandhoop tot Oase

Column 166 keer gelezen

Drie goedgeklede heren in dezelfde outfit stapten binnen. Ze kwamen instructie geven over de nieuwe koffiemachine. Een tiental medewerkers had zich al rond de bar opgesteld. Het leuke en gezellige team had er zin in om de lekkerste koffie te testen. De voordelen van de combinatie tussen Douwe Egberts koffie en de Italiaanse machine werden uitgelegd. Eén van de eerste cappuccino's was voor mij. "Perfect! Jullie doen op deze manier gelijk aan een leuke teambuilding", antwoordde ik.

Begin jaren tachtig was het hier nog een zandhoop. In 1988 kwamen de eerste twee gebouwen: Sportcentrum Halfweg en het Carlton Oasis Hotel. Vandaar de naam Oasis; alles er omheen was toen nog zand. Nu is het met bijna 100 full- en parttime medewerkers één van de grootste werkgevers in onze gemeente. Met zo'n 50.000 hotelgasten per jaar is het een begrip in en buiten onze regio. Volgens general manager Frederik Reimers doen ze er alles aan om succesvol te blijven. De zakelijke gasten komen vooral uit het Verenigd Koninkrijk, de VS en Scandinavië. Het salesteam van Carlton Oasis trekt er actief op uit. Naar Aberdeen in Schotland, Bergen in Noorwegen en naar de IMEX in Frankfurt om klanten te behouden en te werven. Klanten komen immers niet vanzelf.

Op de website van Carlton wordt volop reclame gemaakt voor de bezienswaardigheden in de regio. Het percentage toeristen is de laatste jaren gestegen van 20% naar 30%. Carlton beschikt dan ook over alle faciliteiten; van zwembad tot gezellige pub. De accommodatie is compleet met 200 gratis parkeerplekken, elektrische laadpaal voor auto, fiets of scooter. Aan alles is gedacht. Van gereserveerde plaats voor de trainer tot een op de doelgroepen afgestemd menu. Goederen en diensten worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Onlangs zijn 80 van de 140 kamers volledig vernieuwd. Met negen verschillende vergaderzalen –van klein tot groot- kan hier worden getrouwd, gerouwd en gefeest. Frederik Reimers is er met z'n team in geslaagd Carlton volledig te verankeren in de lokale gemeenschap. Complimenten!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant