Afbeelding

Feliz Navidad!

Column 65 keer gelezen

Afgelopen weekend bezochten we met ons gezin een gezellige kerstmarkt. Hoewel de Brassband 'Let it snow, let it snow' speelde, was het met 15 graden bijzonder aangenaam. Overal kraampjes. Van gluhwein tot poncho's en van poffertjes tot kerstattributen. Een barbershopkoor zong kerstliedjes op een prachtige arrenslee. Even later marcheerde de Arnhem Band door de winkelstraten met muzieknummers van 'Jingle Bells' tot 'We wish you a merry christmas'. Kerst is een gezellige tijd!

Tegelijkertijd heeft kerst ook een diepere betekenis. Kerst is in de kern het geboortefeest van Jezus Christus. Er is geen enkele andere persoon op aarde die zo'n impact op de wereld heeft. De tijd werd met Zijn geboorte opnieuw geijkt; vóór Christus en ná Christus. In de tijd vóór Hem leerde men elkaar het principe 'oog om oog, tand om tand'. Hij legde juist de nadruk op het feit dat je er ook voor kunt kiezen de minste te zijn. Vóór Jezus was het gebruikelijk om veroordeelden te stenigen. Hij stelde: "Wie zonder zonde is, gooit de eerste steen". Ziet u, da's een compleet ander geluid. Vandaar dat Hij voor miljoenen mensen op aarde nog steeds hèt voorbeeld is.

Natuurlijk mogen we het met kerst gezellig maken, maar ten diepste gaat het erom dat we ook innerlijk ten goede veranderen. Dat we 'lichtend licht' en 'zoutend zout' voor onze omgeving worden. Daarom is het Evangelie een Blijde Boodschap. Een boodschap van liefde, vrede en hoop. Wilt u er meer over weten? Breng dan eens een bezoek aan De Dome. Daar komt 'geel, blank, bruin, zwart', jong en oud, in goede harmonie bij elkaar. Het bruist daar. "Feliz Navidad. Feliz Navidad. Próspero año y felicidad! I wanna wish you a Merry Christmas…" Kent u dit vrolijke lied? Ongetwijfeld zal dit lied - en vele anderen- weer met een complete band gezongen worden. 2.000 mensen in De Dome. Een belevenis. Mijn wens voor u is dat er niet alleen aan de buitenkant feest zal zijn, maar ook bij u innerlijk. Feliz Navidad; Gezegend Kerstfeest!

Uit de krant