Afbeelding

Burgemeester, van harte!

Column 249 keer gelezen

Deze week is haar benoeming officieel: mevrouw Mirjam Salet is de eerste burgemeester van de fusiegemeente Nissewaard. Van harte, burgemeester! Tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad heeft de Commissaris van de Koning Jaap Smit mevrouw Salet geïnstalleerd als Kroonbenoemde burgemeester.

Burgemeester Salet is een bekwaam inhoudelijke 'vakminister' die de ideale verbinder is in het College, in samenwerking met onze wethouders. Feitelijk staat ze los van partijpolitiek en dat doet ze goed. Voor degene die haar wat minder kennen; ze is ook een warme persoonlijkheid. Ik had het voorrecht om met haar en anderen aan 'de Tafel van Negen' deel te nemen, een soort economische adviesraad. Ze is attent om iemand een handgeschreven brief te verzenden, maar weet ook subtiel te corrigeren daar waar dat gewenst is. Hard op de inhoud, zacht voor de mens. Ze doet iets goed of ze doet het niet.

Opgegroeid in Amsterdam werd ze in de loop van haar carrière burgemeester bij 's Gravendeel en Hoogezand-Sappemeer. Sinds januari 2007 nam ze het roer over van oud-burgemeester Broekhuis. Haar drive? Een bijdrage leveren om van deze wereld een mooiere plek te maken. Wij treffen het met zo'n burgemeester!

Laat onverlet dat ik minder sympathie heb voor de procedures van de Provincie. Uit naam van 'zorgvuldigheid' vond de installering pas nu plaats, terwijl we bijna een jaar verder zijn. Iedereen begreep allang dat mevrouw Salet de nieuwe burgemeester moest worden en dat had men direct op 1 januari duidelijk moeten maken. Ook het feit dat oud burgemeester Pauline Bouvy door de provincie geen alternatief aangeboden heeft gekregen, verdient niet de schoonheidsprijs. Mede door de inzet van Bouvy konden Bernisse en Spijkenisse immers fuseren. Op weg naar één gemeente Voorne-Putten, had de Commissaris haar in een interim rol bij één van de omliggende gemeenten kunnen benoemen. Nee, dit is niet chic.

Nissewaard gaat verder met Burgemeester Salet en ik ben daar blij mee. Ze is een bekwaam bestuurder die leiding geeft aan de tweede gemeente in het Rijnmondgebied. Burgemeester, heel veel succes!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant