Afbeelding

De Vier Ambachten

Column 485 keer gelezen

Mijn tante Sjaan Bevaart-Vingerling (89) verblijft in De Vier Ambachten, vanwege de gevolgen van een paar beroertes. We waren altijd een hechte familie, dus natuurlijk gingen we op bezoek.

De Vier Ambachten bestaat alweer ruim 30 jaar. Enkele jaren geleden werd dit verzorgingstehuis verbouwd tot een zorghotel met 52 kamers waarvan er enkele geschikt zijn voor twee personen. De oude kamers van 25m2 waren niet meer van deze tijd. Nu zijn de kamers met 45m2 prima geschikt voor mensen die een revalidatieomgeving nodig hebben. Want dat is "De Vier Ambachten" in Nissewaard: het centrum voor revalidatiezorg. Aan de buitenzijde van het pand is door de ronde vorm, de afwerking in leisteen en zink een passende overgang gemaakt met de historische kerk aan de markt. Het complex is sinds de parkeergarage onder de Boekenberg nog gemakkelijker bereikbaar geworden.

Tante Sjaan was tot voor kort nog prima gezond. Ze fietste graag samen met nicht Trijnie door De Bernisse. En dan ineens kan het anders zijn. Nu vervoerden we haar in een rolstoel naar beneden, waar we in het restaurant even gezellig koffie konden drinken. Toppers zijn het hoor, al die zorgmedewerkers! Nienke, Sonja, Jolanda, Sandra, Jacqueline en nog veel meer… Annemiek, Mieke, Anja… ze werken allemaal met passie uit liefde voor de medemens. Zo aan het einde van je leven is het voor een bewoner niet gemakkelijk om daar te vertoeven, maar de hulp en liefde van al die medewerkers doen de mens goed. Alles is er op gericht dat de bewoners weer zoveel mogelijk zelf kunnen. Daarbij krijgen ze hulp van arts en psycholoog, van logopedist tot ergotherapeut. Er is dus hulp bij communiceren tot zelfstandig eten of aankleden. Ja, het gaat alweer een beetje beter met tante Sjaan. Op de terugweg groeten en spreken we mevrouw Reedijk. Wat is een mens toch rijk als -ie gezond is. Een beetje aangedaan lopen we naar buiten, totdat we bij kamer nummer 8 de tekst op de deur lezen:

"Don't worry, be happy".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant