Afbeelding

Actief in Nissewaard

Column 341 keer gelezen

Met enige regelmaat fietsen mijn vrouw en ik over het fietspad langs de Bernisse. We genieten dan van de rust, de vogels en de wind. Op de terugweg passeren we de Molen 'de Arend'. Die staat er al bijna 200 jaar. Deze prachtige molen is op vrijdag en zaterdag rond de middag open voor publiek. Bent u er al eens in geweest? U kunt er Pannenkoekenmeel kopen, Abbenbroekse bramenjam of een potje maanzaad. Wat u maar wilt. Heerlijk om na een gezonde fietstocht vanaf de meelzolder de Zuidlandse polder te bewonderen. Natuurlijk de mooiste polder van heel de regio.

Maar er is meer. Vooral tijdens deze herfstvakantie is er van alles in Nissewaard te beleven. Dit is de Natuur-doe-week. Zondag verzorgt Wim van den Hoonaard een boeiende excursie door het Bernissegebied. Hij kent als geen ander de ins and outs van deze prachtige regio. Terwijl hij uitleg geeft over de diverse planten, geniet u tegelijkertijd van een verfrissende wandeling.

In het centrum van Spijkenisse kunt u bij Kinderboerderij De Trotse Pauw zelf appelmoes maken. Van appels uit de 100 jaar oude boomgaard. In Park Braband - de leukste speeltuin van Spijkenisse- zijn er van allerlei vakantieactiviteiten. Of misschien voelt u meer voor een vleermuizenexcursie in de Boekenberg? Albert Roodink vertelt u graag over vleermuizen, laat ze zien en u kunt ze beluisteren. Vrijdag staat er een tocht met de fluisterboot gepland. Ook een belevenis. Tijdens deze tocht kunt u gelijk uw kennis toetsen middels een spannend vragenboekje. Zaterdag begint de nacht bij Sterrenwacht de Tweeling in Waterland met een demonstratie vuurspuwen. Daarna loopt u de koepel in en bij helder weer kunt u de diverse hemellichamen bewonderen via de verschillende telescopen.

Tijdens deze herfstvakantie zijn er dus volop activiteiten in en over de natuur. Van het ontdekken van leven in de sloot tot het eten van insecten. Juist nu kunt u de natuur in onze gemeente beleven en ontdekken. Kijk voor meer informatie op www.actiefinnissewaard.nl Nog een fijne herfstweek toegewenst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant