Afbeelding

Vernieuwend Ondernemerschap

Column 196 keer gelezen

De gemeente Nissewaard wil een goed vestigingsklimaat bieden voor startende ondernemers. Dat is belangrijk voor de locale economie, werkgelegenheid, stageplaatsen, aantrekkelijkheid van onze gemeente etc. Alleen: vaak is er nu al een overaanbod van 'oude economie'. Daarom horen we steeds meer mensen praten over de noodzaak van vernieuwend ondernemerschap. Maar wat is nu precies: 'vernieuwend ondernemen'?

Daar moest ik aan denken toen ik in gesprek was met Dr. Roeland Dietvorst. Een vlotte jongeman van 36 jaar en doctor in de neurowetenschappen. Psychologie en marketing brengt hij bij elkaar. Hij weet als geen ander hoe mensen informatie verwerken en hoe ze te beïnvloeden zijn. Roeland is met iets nieuws op de markt gekomen wat ik een mooi voorbeeld van vernieuwend ondernemerschap vind.Als een bedrijf een product of commercial op de markt brengt, dan is het tot nu toe vrij onzeker of dit product of commercial wel of geen succes wordt. Roeland heeft iets gevonden waarmee het toekomstig succes veel beter kan worden ingeschat. Weet u waarmee? Met de hersenscan. Heel bijzonder.

Als wij mensen iets zien dan vinden er allerlei processen en verbindingen in onze hersenen plaats. Met een MRI scan kun je dat zichtbaar maken, meten en vastleggen. Roeland laat een vertegenwoordiging van de doelgroep een MRI test ondergaan, terwijl ze naar het product of de commercial kijken. Dat wat op dat moment in hun hersenen omgaat wordt vastgelegd en geanalyseerd. Op die wijze wordt de voorspelbaarheid of een product of commercial aanslaat veel nauwkeuriger ingeschat. Producten en commercials worden aangepast aan deze resultaten. Dit is het begin van een grote markt. Hier is business voor.

Ook in Nissewaard willen we 'start-ups' alle ruimte geven. Dat kan overal in onze gemeente en volgens mij is daar ook de nu nog leegstaande etage in De Boekenberg bijzonder geschikt voor. Je kunt succesvol zijn door simpelweg iets anders te doen. En dat doet Roeland. We gaan nog meer over hem en zijn bedrijf Neurolabs horen. Let maar op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant