Afbeelding

De Boekenberg

Column 162 keer gelezen

Wat een programma! Met zo'n 240 activiteiten per jaar heeft De Boekenberg in Spijkenisse zich de afgelopen drie jaar ontwikkeld van bibliotheek tot 'huis van persoonlijke ontmoeting & ontwikkeling'. Je kunt er kennis halen en er kennis brengen. En dat gebeurt op grote schaal. Met zo'n 170.000 bezoekers per jaar is De Boekenberg één van de grootste publiektrekkers uit deze regio. Bent u er al een keer geweest? Het is absoluut de moeite waard. Dit prachtige piramidevormig pand - met een letterlijke berg van boeken - daagt je uit om meer te gaan lezen. Feitelijk is het de grootste culturele instelling van onze Gemeente Nissewaard. Naast het lenen van boeken kunt u zich ook inschrijven voor een bijeenkomst over fotografie, lezing over het brein of zelfs voor een workshop 3D printen voor volwassenen. Ontmoeting & debat, lezingen, boeken, open podia, een koffie ochtend voor senioren… De Boekenberg leent zich er perfect voor.

Het terras op de bovenste verdieping is een ideale locatie voor een presentatie en doet ook dienst als bijzondere trouwlocatie. Een eigen auditorium voor 70 personen, een bijzondere 'huiskamer' voor een boekpresentatie, een speciale vergaderruimte, het is er allemaal. Vorig jaar leende De Boekenberg ruim 220.000 boeken uit. Opvallend is het percentage jonge leden. Van de ruim 12.000 leden is meer dan de helft jonger dan 18 jaar. Duizenden boeken zijn er op voorraad en via de website is feitelijk alles binnen twee dagen te leen.

Directeur Victor Thissen praat er gepassioneerd over: "We werken in deze fantastische bibliotheek met veel plezier met zo'n 20 vaste medewerkers en met bijna 100 vrijwilligers". Thissen staat met zijn team open voor verdere samenwerking. Hij wil er een meer open organisatie van maken. "Het kost wat, maar dan heb je ook wat" kan de gedachten zijn als je door dit schitterende gebouw loopt. Van heinde en ver komen studenten architectuur dit pand bewonderen. Van de Markthal in Rotterdam naar De Stoep en De Boekenberg. Nissewaard mag er trots op zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant