Afbeelding

Je ruikt hier de kwaliteit

Column 103 keer gelezen

Op vakantie gaan vinden de meeste mensen leuk. De één blijft in eigen land, de ander vliegt naar een verre bestemming en weer anderen reizen met de auto op de bonnefooi door Europa. Wat mij opvalt is dat je aan het eind van zo'n vakantie doorgaans ook weer met plezier naar huis gaat. Niet voor niets is het gezegde: 'Oost west, thuis best'. Ook hier in Nissewaard zijn veel leuke dingen te doen die kunnen zorgen voor een vakantiebeleving. Daar moest ik onlangs aan denken toen ik samen met anderen een sfeervolle avond beleefde bij Restaurant 't Ganzengors in Spijkenisse.

Gastvrouw Yvonne Kleijburg weet als sommelier niet alleen de beste wijnen te selecteren, maar er ook meesterlijk over te vertellen. Zo maakten we in figuurlijke zin een 'toer' van de 'oude wereld' naar de 'nieuwe wereld' aan de hand van wijnen van de betere huizen. Het is altijd weer leuk om nieuwe dingen te leren en andere wijnen te proeven. De avond werd besloten met één van de toppers uit de portstreek. Dat was er eentje van een kleiner, minder commercieel huis. "Je ruikt hier de kwaliteit", vertelde Yvonne met passie. Ziet u die dikke tranen in het glas? Je ruikt iets van rozijnen en krenten. Een hevig intense geur.", vervolgde ze met verve. Een ander herkende er 'dadelachtige toestanden' in. Het was werkelijk een mooie wijn. Filmend.

De ober bracht er een kaasje bij. Links voor ons lag een Franse Camembert; vol en rijk met paddestoeltjes. Hmmm… In het midden de Picobello; prachtige geitenrolletjes van ongepasteuriseerde geitenmelk. En tot slot een Formaggi Rossini, een geweldige Italiaanse blauwaderkaas van koemelk die heeft gerijpt in de most van de Italiaanse Pantelleria wijn. Ziet u het voor u? Je ruikt en proeft hier de kwaliteit. Het is lekker. Het is een succes.

Ik keek naar buiten over de nieuwe bestrating naar het water en zag de goudgele zonnestralen over het centrum van Spijkenisse. Het is zomer… Fijne vakantie!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant