Afbeelding

De Dome, eyecatcher bij binnenkomst Spijkenisse

do 9 jul 2015, 10:03 Column

Ruim twee jaar geleden opende wethouder Christel Mourik dit bijzondere pand. Als u over de Groene Kruisweg langs de Woonboulevard en het Carlton Oasis Hotel rijdt, dan ziet u hem al in de verte: De Dome. Eyecatcher bij binnenkomst Spijkenisse. Net zoals veel naast gelegen panden, is ook dit een ontwerp van architect Han de Kluijver. Het is een kerk, maar qua bouw heeft het alle kenmerken van een theater. Fris, transparant en uitnodigend naar de samenleving.

Als u binnen bent weet u niet wat u ziet. Een schitterende receptie, foyer en kleine zaal. In de grote zaal: tweeduizend prachtige theaterstoelen in arena opstelling van licht- tot donker paars. Compleet met professioneel licht, geluid en beamer. Je hoort de prachtige live muziek al bij binnenkomst.

Onder leiding van apostel Edgar Holder gaat het er vrij en blij aan toe. Geel, blank en bruin ontmoeten elkaar enthousiast. Van stratenmaker tot notaris, van ex-hooligan tot politieofficier; in De Dome zitten ze gebroederlijk naast elkaar. Het Evangelie groeit en bloeit. Levende Steen Ministries telt inmiddels meer dan drieduizend gemeenteleden. Alles is selfsupporting. Veel betrokken bezoekers investeren graag een deel van hun tijd en geld. Niets wordt met overheidsgeld betaald, ze ontvangen geen subsidies.Speciale jongerenbijeenkomsten trekken ruim duizend bezoekers. Mensen die in de dynamiek van het leven zijn vastgelopen putten weer moed, kracht en inspiratie. Een gedreven ondernemer ervaart verdieping; iemand anders die aan van alles verslaafd was wordt weer een keurige huisvader met een passende baan in de maatschappij. Dit motiveert. Dit is mooi voor de persoon, voor Nissewaard en daarbuiten.

Deze eigentijdse kerk is live èn online. Wekelijks wordt er op zaterdagochtend uitgezonden op SBS6. Bijeenkomsten kunnen thuis via internet middels livestream worden bekeken. De Facebookpagina kent bijna vierduizend likes en menig YouTube filmpje is een paar duizend keer bekeken. Heeft u het pand al een keer van binnen bekeken en zo'n dienst bijgewoond? Het is een belevenis. Ga gerust een keer kijken, want ook u bent van harte welkom.

Uit de krant