File ... een berucht vierletterwoord.
File ... een berucht vierletterwoord.

Mejanderen in Spijkenisse

Column 122 keer gelezen

Iedere week weer wordt er in Mejanderen in Spijkenisse met een fijne dosis kritiek op de Nederlandse samenleving en een nostalgisch sentiment over het eigen leven in Spijkenisse gekeken naar prangende levensvragen. 

Vierletterwoord ……

De aanbeveling van de ANWB om elke twee uur te stoppen en even de auto aan de kant te zetten, de benen te strekken, te relaxen, heb ik afgelopen vrijdag niet zo letterlijk kunnen opvolgen. Reden? Het gevreesde vierletterwoord: files!

Omdat de weersvoorspellingen bleven volhouden dat het vrijdag de eerste tropische zomerdag zou worden, had ik een dagje strand gepland. Achter de ochtend spits aanrijden leek me een verstandig besluit. Helaas, ik kwam zonder filerijden de stad niet eens uit. Maar zon, zee en strand lonkten, dus niet zeuren en gewoon even doorbijten. Het dagje strand was echt heerlijk. Niks op aan te merken. Alleen wat korter dan gedacht. Want op vrijdagmiddag wilde ik wel voor het woon-werk verkeer weer op huis aan. Ik had er echter niet bij stil gestaan, dat vanwege de tropische temperaturen er meer mensen zo over dachten. De snelweg richting huis, liep langzaam vol verkeer. Van stapvoets kwam het tot stilstand. De autoraampjes gingen open, chauffeurs stapten uit, staken een sigaretje op en haalden wat drinken of eten uit de kofferbak. Meesmuilend deelde men de nieuwsberichten over het totaal afsluiten van een tunnel in verband met sporenonderzoek. Dus niet even een paar fotootjes maken van de plaats delict, zoals in de tv-series. En, terwijl er kilometerslange files staan, het watervervoer bij de alternatieve brugroute, toch nog voorrang krijgt. De frustraties liepen tegelijk met de temperatuur behoorlijk op. Maar de ANWB-aanbeveling heb ik wel gehaald. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant