Naaien, weer terug van weggeweest
Naaien, weer terug van weggeweest

Mejanderen in Spijkenisse

Column 132 keer gelezen

Iedere week weer wordt er in Mejanderen in Spijkenisse met een fijne dosis kritiek op de Nederlandse samenleving en een nostalgisch sentiment over het eigen leven in Spijkenisse gekeken naar prangende levensvragen. 

Naaien, weer terug van weggeweest 

Met een 'kijk eens' en een pirouette draaide een collega van twee kamers verder de koffie corner binnen. Haast ging mijn volle beker koffie over haar jurk, die ze zo zwierig kwam showen. Nieuw, was mijn wedervraag. Vol enthousiasme vertelde ze dat deze overslagjurk haar eerste werkstuk was van de sinds januari gestarte naaicursus. Ik was perplex. Was dit dezelfde collega die achter elke mode trend aan holde.

Er een sport van had gemaakt om zich als eerste er mee te laten bewonderen. En nu zo iets oubolligs deed als achter de naaimachine kruipen om zelf kleding te maken. Maar mijn collega hielp me uit de droom. Het is een ware rage aan het worden.

Naaien is in, weer helemaal terug van weggeweest. Er wordt nu zelfs een televisie programma over gemaakt.

Ik ben niet zo van die competitie series met koken, bakken en bloemenstukken maken. En nu dus een nieuwe publiekstrekker met een strijd om wie het mooiste kledingstuk kan naaien. Mijn collega legt uit dat naast de inspiratie, zij het ook ziet als een speldenprik richting kledingindustrie. Een klein protest tegen kinderarbeid, uitbuiting en slechte
werkomstandigheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant