Afbeelding
Foto: Tamara Heck
column

Houd de vaart erin

Column 337 keer gelezen

Een groot compliment voor alle reizigers in Spijkenisse! Jullie keuze om de auto te laten staan en andere reisopties te kiezen, of zelfs vanuit huis te werken, heeft vruchten afgeworpen tijdens de afsluiting van de Spijkenisserbrug. Het is duidelijk: samen kunnen we écht de hinder beperken. Een mentaliteit die we moeten vasthouden, vooral met de uitdagingen die nog komen.

De brug is na een maand intensief asfaltherstel weer open. De werkzaamheden zorgen ervoor dat we de brug veilig kunnen gebruiken tot de grote renovatie later dit jaar van start gaat. Ja: de grote renovatie. Helaas is de grote onderhoudsopgave pas net begonnen. 

Ook de Heinenoordtunnel én de Hartelbrug zijn deze zomer meerdere weken dicht voor werkzaamheden. Noodzakelijk voor de veiligheid van onze infrastructuur, maar leuk is anders. 

Werkgevers en doorgewinterde forensen: jullie aanpassingsvermogen maakt een wereld van verschil. Het houdt Voorne-Putten draaiende, zoals we ook de afgelopen maand hebben gezien. Jullie flexibiliteit hielp de wegen namelijk vrij te houden voor wie écht geen andere keuze had dan de auto. 

Natuurlijk is het fijn dat de Spijkenisserbrug weer open is. Maar nu is het júist tijd om door te pakken en nieuwe gewoontes vast te houden. Misschien heb je de afgelopen maand de voordelen van het openbaar vervoer ontdekt. Ook is het inmiddels weer heerlijk fietsweer. Goed voor de afwisseling en des te minder last heb je straks van de werkzaamheden die nog komen moeten.

Voor werkgevers is nu het moment om proactief te zijn, niet om achterover te leunen. Je hebt de kans om oplossingen te implementeren vóór de volgende reeks afsluitingen begint. Ik sta klaar om je hier (kosteloos) bij te helpen!

Blijf op de hoogte van toekomstige werkzaamheden en andere reisopties via zuidhollandbereikbaar.nl. De hinder is helaas nog niet voorbij, maar met een beetje goede wil, komen we er samen doorheen.

Ramon Put
Mobiliteitsadviseur Zuid-Hollandse eilanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant