Afbeelding
column

Rare wereld, leren we het nu nooit?

Column 58 keer gelezen

Het zal je niet ontgaan zijn, we leven in een rare wereld. Allereerst al die oorlog, en nog wel in Europa. niemand hier in het westen kon ooit vermoeden dat zoiets zou gebeuren. Hoewel, dat is erg kortzichtig want de Balkan oorlog zijn we dan al vergeten. Ook Europa tenslotte, Kroatië, Bosnië, Kosovo en Servië. Waar ons eigen Dutch Bat nog aan deelgenomen heeft. Om maar niet te spreken van de ellende in het Midden-Oosten, net buiten Europa, Libië, Tunesië, Libanon, Israel, Egypte, Syrië, Irak. Ach hou maar op, je wordt er moedeloos van. Leren we als mensen nooit van onze fouten? Er zou een opleiding moeten komen voor dictators. Les 1, als agressor heb je bij voorbaat verloren.

Rare wereld, zo ook de stijgende prijzen. Alles wordt duurder en niet zo’n klein beetje ook. Dus gaan de lonen uiteindelijk ook stijgen. En dat wordt weer doorberekend waardoor alles nog duurder wordt. Er zijn uiteraard een aantal mensen dat er stinkend rijk van wordt. Die in de olie business bijvoorbeeld. Die zeggen geen Russische producten meer te gebruiken. Dat gemengde olie waar slechts 49,9 % Russische olie inzit niet Russisch is. Hebben ze gelijk? Die firma van de rood/gele schelp steunt gewoon de Russische agressor op deze wijze.

Of die baas van onze nationale trots. De blauwe vliegtuigjes die met overheidssteun overeind gehouden werden in 2020. Die baas pakt op zijn, ongetwijfeld bijzonder hoge salaris, nog eens 3 miljoen bonus! Normale werknemers krijgen een normaal salaris en zeker geen bonus als zij hun werk goed doen. Waarom moet iemand die al onbeschoft veel krijgt nog extra krijgen? Rare wereld, leren we dan nooit dat dit uiteindelijk niet werkt?

Oh ja en die mensen van Pfizer en vergelijkbare fabriekjes. Een wereldwijde ramp en zij werden schathemel rijk, miljarden winst. Terwijl mensen in Afrika en andere arme landen geen vaccins konden kopen. Omdat het domweg te duur is. Omdat ze soms niet eens geld hebben voor eten. Zou meneer Pfizer trots zijn of alleen maar denken kom, ik koop weer eens een jacht van 100 miljoen. Alsof je met een kleiner bootje niet leuk zou kunnen varen. De Russen zijn er nu achter dat je zo’n jacht ook zo weer kwijt bent. Rare wereld leren we het nu nooit?

Fred Lorsheijd

Uit de krant