Afbeelding
Foto: Tamara de Groot/MyObjective
column

Gemak dient de mens!

Column 144 keer gelezen

Hoe reis jij naar je werk in de Rotterdamse haven of op Voorne-Putten? Met je eigen auto? Doe je aan carpoolen of vanpoolen met je collega’s? Reis je misschien met de e-bike of e-scooter? En wat vind je voor je woon-werkreis belangrijk? Gezond op reis, makkelijk, snel, duurzaam of juist voordelig reizen? En wat kom je op je route mogelijk aan werkzaamheden of omleidingen tegen?

Om deze berg aan informatie te bundelen, is deze week de nieuwe website reizennaarjewerk.nl plus bijbehorende gratis App ‘Reizen naar je werk’ gelanceerd. Op de website vind je praktische informatie over wegwerkzaamheden, maar ook inspiratie over ‘anders reizen’ in ons gebied. Zo loopt er op dit moment een kortingsactie voor de aanschaf van een e-bike of e-scooter. Handig is bijvoorbeeld ook de interactieve kaart van het gebied, met onder meer de P+R terreinen (parkeer je auto en reis verder met het openbaar vervoer), een routeplanner, de actuele verkeersdrukte en de wegwerkzaamheden in beeld.

Want ons gebied staat immers voor flinke uitdagingen: veel bruggen, tunnels en wegen stammen uit de jaren ’50/’60 en worden tot 2030 gerenoveerd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid. Handig dus dat je nu op één plek kunt overzien wat er mogelijk op je route aan de hand is. 

Ook werkgevers bedienen we op reizennaarjewerk.nl met o.a. de ‘Toolkit mobiliteit’. Hierin staan fiscale tips en informatie over onder meer thuiswerken, fietsen naar het werk, het openbaar vervoer en collectief bedrijfsvervoer (‘busjes van de baas’). Ook kunnen werkgevers hier een gratis uitprobeerpool met e-bikes en speed pedelecs aanvragen. En werkgevers: ik ga als mobiliteitsmakelaar graag met jullie in gesprek over woon-werk advies-op-maat.

Kortom: neem eens een kijkje op reizennaarjewerk.nl. Speciaal voor reizigers én werkgevers in de Rotterdamse haven en op Voorne-Putten. Hét vertrekpunt voor woon-werk advies. En hopelijk reis jij, dankzij deze site en app, prettiger naar je werk. Want gemakt dient de mens!

Maureen van Leeuwen
Projectleider & mobiliteitsmakelaar Zuid-Hollandse Eilanden

Uit de krant

Uit de krant