Afbeelding
column

Winternieuws

Column 54 keer gelezen

Jawel ,het is winter al zou je het niet zeggen. Er klinken nog steeds zwakke geluiden over de Elfstedentocht maar het weer is er niet naar. Ik zag vanavond op TV twee bikkels op een waterfiets. Ongeveer 4 dagen gaan ze er over doen om de route te peddelen, of is het fietsen? Helemaal plat op hun rug onder een bruggetje door. Ach ze hoeven niet te klunen, dat scheelt alweer. Dat hebben die Friezen toch goed voor elkaar. Ieder jaar gratis reclame voor hun provincie, voor iets dat niet eens door gaat.

Positief nieuws, geen schaatstocht maar een waterfietstocht. Het leidt de aandacht een beetje af van ander vervelend nieuws. Zoals dat van die Groningers die al jaren verzakkingen melden. Dan in massa’s in de kou staan te wachten om zich aan te melden voor een vergoeding. En dan als de rij nog niet op de helft is te horen krijgen “jammer het geld is op, pech”. Ook nieuws over iets dat niet door gaat. Nu maar afwachten wat ons nieuwe kabinet, onder leiding van de oude garde, gaat verzinnen om zich hier uit te redden.

Om maar niet te spreken over The Voice affaire. Onbegrijpelijk dat een aantal heren, of moet je beter klojo’s zeggen, zo stom zijn. Er is al heel veel over gezegd, over gesproken en geschreven. Ik hoorde een begeleidster van de kandidaten zeggen dat ze er vanaf wist. Maar zolang er geen aangifte gedaan werd, zij er niets aan kon doen. Het lijkt me dat je dan toch aan de bel moet trekken. Ook nieuws over iets, The Voice, dat niet meer doorgaat.

En dan het nieuws uit het voormalige oostblok, van het oostfront. Hoewel het nog niet zover is, lijkt het daar toch op af te stevenen. Weer zo’n idiote machtswellusteling die denkt de baas te kunnen spelen in een onafhankelijk vrij buurland. Waar komen die leipo’s toch vandaan en hoe komt het dat er in Rusland er iedere keer weer een aan de macht komt, er zijn er al wat geweest daar. Knikker die mafkees er uit en zet er een verstandig bestuurder neer, liefst een slimme vrouw. Kijk naar onze buren, Angela had het daar toch goed onder controle. Misschien moeten we Mark ook vervangen voor een vrouw. Het kan er alleen maar beter van worden.

Fred Lorsheijd

Uit de krant