Afbeelding
column

Booster 2.0

Column 159 keer gelezen

Er zijn mensen die nog gevaccineerd moeten worden, of kunnen worden. Aan hun de keus, we zijn een vrij land tenslotte. Er zijn veel mensen die zich aan de regels houden of dat althans naar beste kunnen proberen. Anderen hangen andere gedachten aan, middels een religie bijvoorbeeld. Zij willen niet gevaccineerd worden, God zorgt immers voor ons. Ze vinden die regels allemaal kolder. Vind ik soms ook. Maar als alle samenkomstlocaties dicht moeten, toch kerken open te houden? Sommige genootschappen doen dat nog steeds. Met een paar honderd man op zondag gaan zingen. En dan op maandag weer de supermarkt in te lopen. Dat gaat mij een beetje te ver.

Maar goed die booster. Het startte te laat en ging erg langzaam die derde prik, de GGD kan het amper aan. Maar hoe denken ze de piek van ziekenhuisinstroom en IC bedden te gaan remmen? Voorlopig lijkt de huidige delta golf af te nemen.. Maar die omikron variant is in opmars. Alles gaat nu hals over kop op slot. Kerst komt eraan en dan gaan we toch bij elkaar op bezoek, max 4 personen!. Als je met z’n vieren kerstavond, twee kersdagen, oud jaar en nieuwjaarsdag op pad bent bij telkens andere gezinnen, heb je de kans diverse mensen te besmetten. Kerken open voor kerstviering, fijn samen zingen! Het aantal besmettingen verdubbelt iedere twee dagen, dat gaat hard! Niet iedereen is geboosterd en kinderen zijn ook nog niet gevaccineerd. Ik vrees dat we dan rond half half januari de volgende piek zullen zien die misschien nog wel weer heftiger kan zijn dan we tot nu toe gehad hebben.

Ik heb m’n booster gehad en heb gezien hoe hard die GGD mensen werken. Daar heb ik echt respect voor. Ondanks alle ellende en al maanden buffelen toch vol overtuiging bezig blijven. Petje af.

Kerst gaat over hoop en geloof. Over hoop op een goede toekomst, over geloof in wonderen, over het goede in de mens. Over zorg voor je medemens.. Of dat geloof nu komt uit christelijke hoek, of uit de islam, het jodendom of welk geloof dan ook. Iedereen wil graag het beste voor de mensen om hem heen. Dat iedereen gezond oud mag worden. Dus boosteren 2.0 mensen! Zo snel mogelijk. Wappies, haal die spuit!

En dan allemaal gezond 2022 in, op naar een gezond 2023!

Fred Lorsheijd

Uit de krant