Afbeelding
Foto: Bas van der Wel
column

En dan staat ineens de vakantie voor de deur

Column 212 keer gelezen

U zult het vast herkennen. Ineens is het alweer juli en zit je tegen de vakantieperiode aan. Het voorjaar is zo snel voorbij gegaan dat je bijna niet in de gaten hebt dat we gewoon alweer midden in de zomer zitten. 

Dit is zo’n moment waarop ik altijd nadenk wat ik allemaal ga doen in die paar vrije weken die er aan zitten te komen. Er blijven altijd wat dagen over die ik lokaal invul. En met lokaal bedoel ik Nissewaard, want ik blijf de omgeving hier schitterend vinden. En er zijn genoeg leuke dingen te doen op dit mooie eiland. Het wandel- en fietspad langs het Spui is een van mijn favoriete routes. Het mooie uitzicht op het water, de uiterwaarden en de schapen en vogels die deze groene gronden bewonen, je komt hier helemaal tot rust. 

Als je vanaf de Berenplaat het Spui volgt kom je langs de Bernisse uit bij de Beningerslikken, die andere favoriet van mij. Op de uitkijktoren kijk je uit over een prachtige gebied met zoveel verschillende vogelsoorten dat het voor vogelliefhebbers een waar paradijs is. Op bankjes kan je hier heerlijk langs het water genieten van het stromende water. Als je eerder rechtsaf zou slaan en de Bernisse ingaat, kan je langs dit stilstaand water doorfietsen tot aan Zuidland. Wist u dat je hier een elektrische sloep kunt huren waarmee je helemaal naar het Brielse Meer kan varen? Een rondvaart met de Fluisterboot behoort ook tot de mogelijkheden.

 En als je doorfietst kom je langs de Forellenplas uit in Heenvliet, waar je je op de Markt in een ver verleden waant. Langs deze route liggen genoeg restaurantjes om even te stoppen voor wat innerlijke versnaperingen. Terug kom je door het kleine dorpje Geervliet. Daar kan je een stop maken bij het oude Stadshuis, hier houdt men regelmatig interessante tentoonstellingen. 

En als je vanaf Geervliet richting de Oude Maas fietst kom je uiteindelijk, onder de Spijkenissebrug door, over de Kraanvogel uit op de Maasboulevard en ben je bijna weer bij de Berenplaat. 

Een prachtig rondje Nissewaard dat ik zeker ga doen deze zomer.

Foort van Oosten
Burgemeester

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant