Gebruik milieuvriendelijke zonnebrand.
Gebruik milieuvriendelijke zonnebrand. Foto: pixabay.com
column

Zomerse dagen, watertje plagen?

Column 208 keer gelezen

De afgelopen dagen was het heerlijk zomers weer. Niet dat plakkerige, wat wij normaliter gewend zijn, maar dat mooie weer. Waarbij je lekker achterover leunt, je ogen sluit en de warme zonnestralen op je huid voelt. Zonder dat je drie minuten later vastgeplakt zit aan je stoel, want tja... Zomers weer in Nederland kan er best vochtig aan toe gaan.

Kies je zonbescherming bewust
Maar goed. Het warme weer betekent dat we ons massaal gaan insmeren met zonnebrand. Althans, dat hoop ik. Want ik weet zeker dat ik niet de enige ben die huidkanker en rimpels wil voorkomen. Weet je dat je zelfs in de winter zonnebrand moet gebruiken? Dat de zon niet schijnt, betekent niet dat al die gevaarlijke stralen niet aanwezig zijn. Dus volg mijn tip op en gebruik elke dag zonnebrand. Ja. Ook als het buiten -10 graden is. Eigenlijk hoor je jezelf om de 2 uur in te smeren, maar misschien vraag ik nu iets te veel van je… of nee. Dat doe ik niet. Ik geef om je. Ik houd van je. Ik wil dat jij voor altijd gezond blijft. Ik wil dat jij op je 70ste eruitziet als een 30 jarige. Het is dus belangrijk om je elke dag in te smeren met zonnebrand. Zo voorkom je dat je gezondheid wordt aangetast. Maar denk je alvorens het kopen van je zonnebrandcrème ook aan het milieu? Dat wat je op je huid smeert, belandt namelijk in het water. De meeste zonnebrandcrèmes bevatten ingrediënten, die het koraal ernstig beschadigen. Deze ingrediënten zijn ook schadelijk voor het zeeleven. Jaarlijks komt er 14.000 ton aan zonnebrand in de oceaan terecht. Een groot deel daarvan bevat Benzofenon-3, een UV- filter. Deze stof kan ervoor zorgen dat het koraal verbleekt of dat het zich niet meer kan reproduceren. Denk dus aan de natuur en ga op zoek naar zonnebrand die geen schadelijke ingrediënten bevat. Veel Koreaanse huidverzorgingsproducten bevatten dit ingrediënt niet en zijn ook nog eens vegan en dierproefvrij. Verder zijn de meeste producten vrij van kunstmatige kleuren, kunstmatig parfum, minerale oliën, parabenen en sulfaten. Een win-win situatie voor je huid, het milieu en de dieren!

Duurzaam badderen
Het vinden van duurzame badkleding kan helaas nog lastig zijn. Maar gelukkig zijn er steeds meer merken, die duurzame bikini’s, badpakken en zwembroeken verkopen. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ze iets aan de prijzigere kant zijn, maar wat verwacht je anders? Duurzame producten op de markt brengen is duur. Je begint namelijk niet vanaf 0, maar probeert het oude product te redden door er iets anders van te maken. De meeste duurzame badkleding is gemaakt van gerecycled materiaal. Sommigen zijn zelfs helemaal plasticvrij! Doe je eigen huid en het milieu dus een plezier en ga op zoek naar de leukste en duurzaamste badkleding. Wie zegt dat je niet duurzaam en trendy tegelijkertijd kan zijn? Ben jij al gaan googelen naar eco- friendly zonnebrand en badkleding?

Veel liefs én met groene groet,

Ik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant