Afbeelding

Terrasje?

Column 232 keer gelezen

We hebben er lang op moeten wachten. De avondklok weg en de terrassen open. Er ging een zucht door Nederland, hé hé eindelijk, het kan weer. En op die eerste dag, na Koningsdag, was het prachtig weer, warm en zonnig, prima om op een terras van een drankje te genieten. Iedereen blij!

Mijn vrouw en ik en vrienden van ons zijn het weekend er na naar Twente getrokken, even er tussen uit. Lekker relaxen in een luxe hotel. Jammer dan weer dat het restaurant nog niet open mocht en je dus bij de receptie een maaltijd box moet ophalen om op de kamer te eten. Ophalen? Brengen kon ook, maar dat kost € 2,50 p/p en voor die € 10,00 loop ik zelf wel even, je blijft Hollander tenslotte. Gelukkig werd wel oogluikend toegelaten dat we met onze vrienden op één kamer aten, we zijn gevaccineerd, wat het dan weer wat gezelliger maakt. En het was gelukkig geen Fletcher Hotel low budget room dus we hadden ruimte genoeg om breeduit te zitten.

Om wat te doen te hebben, zijn we naar Ootmarsum gereden. Mooi oud stadje, prachtig en liefdevol in stand gehouden. Geen foeilelijke moderne gebouwen in het centrum zoals je hier vaak ziet. En als er al wat nieuws stond in dezelfde stijl van de andere gebouwen opgetrokken.

De dames op zoektocht naar nieuwe kleding, de winkels waren gelukkig ook weer open en wij, de heren, op pad naar een brouwerijtje. Want we lusten allebei wel een goed biertje. En ook hier een splinternieuwe brouwerij maar prachtig ontworpen in origineel Ootmarsumse stijl. Daar aangekomen mochten we uiteraard niet binnen zitten, kregen we geen rondleiding of proeverij maar zitten op het terras mocht wel! Met een glas roggebier! Lekker hoor dat bier, maar dat terras, dat was koud! Want het weer had zich niet aangepast aan de openstelling en het waaide, was guur en als de zon weg was niet te harden. Daar hielp zelfs een tweede glas bier niet tegen. In het centrum waren ook terrassen, keurig een tafel, twee stoelen, 1,5 m uiteen. En wat ziet dat er lullig uit! Het voelt niet gezellig. Laat het maar snel weer warm worden en de terrassen weer normaal open. Dan voelen we ons allemaal nog veel beter, op een mooie zomer, proost.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant