Afbeelding
column

Dromers

Column 221 keer gelezen

Er zijn zeer bekende dromers, Martin Luther King bijvoorbeeld, of Nelson Mandela, moeder Theresa of Mahatma Gandhi Maar ook Leonardo da Vinci en Albert Einstein waren dromers. En zelfs in deze tijd kom je dromers tegen, kijk maar eens naar Sander de Kramer met zijn mooie werk of Bibian Mentel, die ondanks haar zware ziekte heel veel goeds heeft kunnen bereiken.

Ieder mens droomt, vaak weet je er niets meer van als je wakker wordt. Veel mensen dagdromen over iets wat ze graag willen hebben, willen gaan doen, willen bereiken. Vaak blijft dat een droom. En dat is nu juist zo jammer! Ga achter die droom aan, gewoon doen wat je wilt doen, niet bang zijn maar er tegen aan. Ja het zou ook fout kunnen gaan, nou en? Wat geeft dat? Dan heb je het in ieder geval geprobeerd!

En ik weet ook echt wel, niet iedereen kan een topvoetballer, schaatser of tennisser worden. Niet iedereen wordt een computergenie, een professor, of groot zakenman (of vrouw). Maar probeer het in ieder geval. En misschien is je droom wel de wereld rondreizen of met zo’n mooie camper op pad gaan, of een heel nieuw leven starten in het buitenland, zoals in “ik vertrek”?

Er zijn van die dromers die zeggen dat als je het visualiseert, je er positieve energie in steekt, het vanzelf gebeurt. Dat is ook het lot, je karma. Nu ja, je moet je er ondanks dat het je lot is nog wel veel energie insteken maar dat is het zonder meer waard. Waarom wachten tot we onze bucketlist, (eng Amerikaans woord voor wensenlijstje) gaan afstrepen. Zonde toch als de tijd je niet gegund is en er onderwerpen op blijven staan.

Zo ken ik een groepje mensen die droomden van een fluisterboot op de Bernisse ik ben er zelf een van. Dat groepje is met veel enthousiasme begonnen en wist anderen mee te krijgen. En zo ontstond uit een droom een plan en daaruit een begroting en daarna een aanvraag voor subsidie en uiteindelijk kwam er een boot! Waar anderen dachten dat gaat nooit lukken werd die droom werkelijkheid!

Nu wil ik dat groepje niet vergelijken met King, Mandela of Ghandi en ook niet met De Kramer of Mentel. Maar het zijn de dromers die de wereld kunnen veranderen!

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant