Afbeelding
stock
column

Adieu Thierry

Column 293 keer gelezen

Wow! 

Het kan snel gaan. Een paar antisemitische appjes én een partijleider die daarvan te laat afstand neemt luidden tot een implosie van Forum voor Demagogie. 

Als in een deeltjesversneller volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. De sfeer binnen de partij is prima volgens Thierry, een minuut later is de oorlog compleet. Thierry is niet meer verkiesbaar, maar tóch wel weer. Een uur geleden kon je op het partijkantoor nog inloggen met #fuckHenkO, nu is het wachtwoord #fuckThierryB. 

Geen dier in circus Forum blijkt te temmen. Tijgertje Theo heeft zichzelf politiek arbeidsongeschikt verklaard. Joost het sluwe vosje staat vierkant achter Thierry, maar ronduit niet en lieve trapezemeisjes Eva en Annabel blijken wolven in schaapskleren. 

Allemaal zeer teleurgesteld in Thierry. 

Teleurgesteld in de man die zichzelf al die jaren op eenzame hoogte plaatste. En waarvan men dat binnen de partij al die jaren gedoogde. Om er zelf groter van te worden. Om mee te profiteren van het succes. 

Het bestuur van Forum verklaarde eerder deze week een volwassen partij te zijn geworden. De spijker op zijn kop: machtsbeluste, achterbakse en onbetrouwbare types rollen over elkaar heen. Net als ‘het establishment’, waartegen de partij altijd zo fel ageert, verstommen Forum politici met hun kinderachtige gedrag zorgvuldig afgewogen stemmen. Kiezers kijken sprakeloos toe hoe hun stem kwijtraakt in de malaise. 

Met ‘onze’ Thierry zal het wel goed komen. Misschien een splinterpartijtje oprichten, advocatenkantoortje met Bram Moszkowicz beginnen of gewoon even ordinair zakken vullen in een adviserende rol bij een van de bedrijfjes van een bevriende dubieuze losgeslagen VVD-er. 

Wat nu nog rest voor de partij? Ik vrees met grote vreze: 

‘De uil van Minerva begint pas bij het aanbreken van de avondschemering haar vlucht’. Voor de niet-volgers van Thierry en minder filosofisch-ingestelden: ‘We krijgen pas echt inzichtelijke kennis van een gebeurtenis als die al afgelopen is.’

J. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant