Afbeelding
JK
column

Wat een weer

Column 114 keer gelezen

Toen Pelleboer nog leefde, en het weer regelde, hadden we weliswaar ook wel eens wat onverwachte buien en omslagen, maar hij hield het weer beter in toom dan de huidige computers. De ene week zit je te smoren van de hitte, vorige week regende het zelfs warm water, en de andere week sta je herfstbladeren te harken tegen de wind in. Maar ach, wat maakt het uit, binnen is het gezellig en warm als het warm moet zijn. Soms zit ik lekker hier in mijn ‘eigen kamertje’ dat ik de ene keer ‘studio’ noem en de andere keer gewoon mijn eigen stoeihok. Want ik heb hier van alles, schrijven voor u en mezelf, twee mengtafels samen goed voor 50 kanalen, alles om elektronica te verbouwen of te verbeteren en zelfs communicatie apparatuur om schepen en vliegtuigen te beluisteren.
Maar nu zit ik hier even om voor u iets zinnigs of onzinnigs te tikken. Maar het weer buiten wordt er niet beter op. De wereld heeft ondertussen te kampen met de ene na de andere ramp, Frankrijk en Italië kregen hoosbuien over zich heen die enorm veel overlast en ellende alsmede slachtoffers vergden. Spijkenisse had zoals gebruikelijk weer ruzie met de brug der zuchten en zelfs de nieuwe Botlekbrug liet het er niet bij zitten en blokkeerde ook meteen het verkeer, ‘het mot nie gekker worde!’
Gelukkig valt het met de zieke eerste man in de VS mee, hij is weer aan het opknappen, want stel je voor zeg, wat moeten de Amerikanen zonder een ‘bestuurder’, ze zouden allemaal van het padje kunnen geraken. Gelukkig hebben wij Rutte, die blijft zoals hij was en is, zou het eigenlijk wel een echt mens zijn? Mondkapjes mogen vrijwillig, raar hoor, in de wet staat dat gezichtsbedekkende kleding niet mag. Nee ik ga niet op de foto met mondkapje op, dan krijg ik vast weer een brief waarom ik geen betere foto heb, zoals ik deze week kreeg. Maar kom op, we gaan richting Kerst, gezellig met kokoscoronas.

Reacties: jan@komawa.nl

Uit de krant